İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim uzun geçtiğimiz hafta üniversite öğrencilerinin hayatını kaybettiği trafik kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

İbrahim Uzun kaza öncesi yaşananları partisinin meclis gündemine getirdiğini söylerken konu ile ilgili açıklamasında; Geçtiğimiz günlerde AKP'nin Adana gençlik mitinginden dönerken, Niğde’de otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 3 öğrencimizin hayatını kaybettiği ve 41 gencimizin yaralandığı olayın arkasından vahim bi durum daha ortaya çıktı.  Daha sonra etkinliklere üniversite gençlerinin yanı sıra lise öğrencilerinin de katıldığı belirtildi.

NİĞDE’DEKİ OTOBÜS KAZASI MECLİS GÜNDEMİNDE


Değerli İYİ Parti Konya Milletvekilimiz Fahrettin Yokuş, kazanın ardından ortaya çıkan ve etkinlik öncesi öğrencilere sms olarak gönderilen “21 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen Adana Gençlik Festivali’ne gitmeye hak kazandınız” mesajının kamuoyuna düşmesinin ardından konuyu Türk milleti vicdanı adına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsüne taşıyarak kamuoyuna öğrencilere gönderilen mesajı da paylaşarak; “Değerli AK Partililer, bu nasıl iş? Bunlar lise öğrencisi, bu lise öğrencilerinin telefonlarını kim temin ediyor? Sizde ne geziyor? Siz nereden bunları temin ediyorsunuz? Bu Kaymakam ne işe yarar? Bu Okul Müdürü ne halt eder? İlçe Millî Eğitim Müdürü nedir?” diye seslendi.


NİĞDE TEŞKİLATI OLARAK ZİYARETLERİNE GİTTİK
Bizlerde İYİ Parti Niğde Teşkilatları olarak kıymetli öğrenci kardeşlerimizin ziyaretine gittik, sağlık durumlarını yerinde gördük. Hepsinin gözünde yaşanmış olayın korkusunun yanı sıra bu durumun neden buraya kadar geldiğinin de endişesi vardı.


MİLLETVEKİLİMİZ KONUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
İYİ Parti Konya Milletvekilimiz Fahrettin Yokuş TBBM küsüsünden yaptığı konuşmasına Niğde’de AKP’nin Adana mitinginden dönerken, otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 3 öğrenci için başsağlığı dileyerek başlayan Yokuş, daha sonra Altınekin ilçesinden şölene götürülen öğrenciler üzerinden AKP'lilere yüklendi. Konuyla ilgili soruşturma açılmamasına tepki gösteren Yokuş şunları söyledi: AK Parti, Adana’da gençlik kurultayı yaptı. O kurultay dönüşü maalesef bir otobüs kazasında 3 üniversite öğrencimiz hakkın rahmetine kavuştu, Allah rahmet eylesin. 41 öğrencimiz de yaralandı, yaralılara da şifa diliyoruz.


LİSE ÖĞRENCİLERİNE “FESTİVALE GİTMEYE HAK KAZANDINIZ” MESAJI GÖNDERİLMİŞ
Bu olay öncesinde maalesef Konya’mızda garip bir olay gelişiyor. Altınekin ilçemizde AK Parti'nin Altınekin teşkilatı lise öğrencilerine mesaj çekiyor, diyor ki: ‘21 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen Adana Gençlik Festivali’ne gitmeye hak kazandınız. Otobüsümüz 21 Mayıs Cumartesi sabah saat beşte Altınekin merkez Ali Paşa Camisi önünden hareket edecektir. Yanında kimliği olmayanlar otobüse alınmayacaktır.’


NİYE SORUŞTURMA AÇMAZSINIZ?
Değerli AK Partililer, bu nasıl iş? Bunlar lise öğrencisi, bu lise öğrencilerinin telefonlarını kim temin ediyor? Sizde ne geziyor? Siz nereden bunları temin ediyorsunuz? Bu Kaymakam ne işe yarar? Bu Okul Müdürü ne halt eder? İlçe Millî Eğitim Müdürü nedir? AKP İl Başkanı buna nasıl izin verir? Niye soruşturma açmazsınız? Ne yaptınız? Bizim çocuklarımıza niye dadandınız? Hiç mi utanmıyorsunuz? Hiç mi sıkılmıyorsunuz? Allah’tan da mı korkmuyorsunuz?”
Bizlere Niğde Teşkilatları olarak sayın milletvekilimizin sözlerine katılarak, kazanın öncesinde yaşanan ve 3 gencimizin hayatını kaybetmesine ve 41 gençlerimizin de travma yaşamasına sebep olan bu olayın öncesinin de ciddi anlamda araştırılmasını talep ediyoruz.