Semistal Turizm işletmesinin  Sahibi Cevdet Eroğlu  Elma Festivali ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 
 

Cevdet Eroğlu sosyal medya paylaşımında geçtiğimiz yıl yapılan patates festivali ve bu sene yapılan Elma Festivali'nden bahsederek, festivallerin başarısız olmasının nedenlerini ve neler yapılabileceği konusunda açıklamalarda bulundu. 

Cevdet Eroğlu'nun sosyal medya paylaşımı aynen aşağıda; 

NİĞDE PATATES FESTİVALİ “OUT” ELMA FESTİVALİ “İN”
Festivaller özellikle turizm tanıtımı bakımından önemli etkilere sahip olabilecek etkinliklerdir. Bu etkinliklerin tanıtım politikalarıyla paralel olarak etkili bir biçimde kullanılması özellikle ülke veya kent imajına katkı sağlamaktadır. Dünyada düzenlenmekte olan önemli festivaller göz önüne alındığında, gelişmenin en büyük ölçütünün yeterli bütçe ve tanıtım faaliyetleri olduğu görülebilmektedir. 

NİĞDE FESTİVALLERİNİN BAŞARIZ OLMA NEDENLERİ.
Festivallerin, yetersiz bütçeden dolayı iyi bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti gerçekleştiremediği, yeterli düzeyde turist çekemediği ortadadır. Konaklama ve diğer turizm işletmelerinin, ulaştırma sektörünün, ticaret odalarının ve yerel yönetimlerin, festivallerin bütçelerine ve tanıtımlarına destek vermesi gerekliliği elzemdir.
Özellikle kentin önden gelen odaları ve  kurumları sanki bu tür etkinlikleri kendi cebinden finanse ediyormuş gibi gözükselerde aslında bizim paralar olduğunun bilincine varılması gerekir. Yaptıkları yardım 50 bin TL ile sınırlı olup bu denli ulusal ve uluslararası karşılığı olan festivallerde etkin rol almaları gerekir.


ULUSLARARASI FESTİVAL YAPMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?
Dünya genelinde 500 yabancı tur operatörünün gerek FAM TRİP kapsamında gerekse tanıtım İçin Niğde’ye davet edilmesi.
Elma Festivalinin olmazsa olmazı yabancı alım heyetlerinin belirlenmesi ve Niğde’ye getirilip elma üreticileriyle B2B görüşmelerinin sağlanması.
Ülkemizde düzenlenen festivallerin organizasyon şirketleriyle görüşülüp profesyonel destek alınması.
Tanıtım anlamında ulusal ve uluslararası anlamda olmazsa olmazı Turizm Medyasının davet edilmesi.
Ülkemizde önemli turizm duayenlerinin Turizm Bakan Türsab,Tureb ve Turofed Başkanlarının katılımlarının sağlanması öncelikli hedeflerimiz arasında olması gerekir.

Uluslararası Resim Sergisi düzenlenen törenle açıldı Uluslararası Resim Sergisi düzenlenen törenle açıldı

TGA ( TüRKİYE GELİŞİM AJANSI) festivallere çok ciddi destek vermektedir. Lakin Niğde Turizm Müdürlüğü yapılacak festivallerde ilgili kurumlara yeterli bilgi vermiş olsaydı şayet bu festivale ciddi ödenek alınırdı. 
Bu tür festivallerin son dakika değilde 1 yıl öncesinden planlanııp topyekun hazır hale getirilmesi gerekirdi.
Eğer amacınız yerelde kalsın biz sadece bu etkinlikleri oya çevirmek istiyoruz derseniz bu haliyle çok güzel.

Editör: TE Bilişim