Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesiyle tüm iller ile büyükelçiliklerde 21-27 Mayıs'ta kutlanan Türk Mutfağı haftası dolayısıyla yapılan etkinlikte Niğde'nin yöresel lezzetleri tanıtıldı.


Valilik koordinesinde Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu uygulama restoranında aşçılık programı öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yaptığı tarhana çorbası, üzüm borani, pastırmalı dermason kuru fasulye, ciğerli pilav, bostana salata, aşure ve reyhan şerbeti, katılımcılara ikram edildi.
Belediye Başkanı Emrah Özdemir etkinlikte yaptığı konuşmada;
"Niğde Belediyesi olarak şehrimizin yemeklerini tanıtan bir yemek kitabı hazırladık. Kitapta, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimiz var. Bulduğumuz her fırsatta Niğde'nin yemeklerini, tarihini unutturmamaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda Ak Medrese'nin karşısında üniversiteden aldığımız tarihi bir konağı yöresel lezzetler sofrası olarak faaliyete geçireceğiz. "ifadelerini kullandı.
Programa AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü, siyasi parti temsilcileri, dekanlar, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Editör: TE Bilişim