Kültürel belediyecilik anlayışıyla, bu zamana kadar çok çeşitli esere imza atan Niğde Belediyesi; titiz ve profesyonel bir çalışma ile değerli bir eseri daha şehrimize kazandırdı.

Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro

Niğde Belediyesi’nin yayınları arasına kattığı "Geleceğe Miras Niğde Mutfağı" kitabı büyük boy, kaliteli baskısıyla değerli bir eser oldu.

Titiz bir çalışmanın ürünü olan kitabın yazarlığını, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Şinasi Özmen ve Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, fotoğraf çekimleri ve kitap tasarımını Fatih Kızılkaya yaptı.

Kitapta; Niğde’ye ait yemeklerin görseli ve tarifi (ana yemekler, çorbalar, tatlılar, hoşaflar) yer aldı.

Yörenin yemek kültürünün kayıt altına alınıp gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı " Geleceğe Miras Niğde Mutfağı “kitabı, Niğde Belediyesi kültür yayınları arasında yerini almış oldu.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Bu çalışmanın önemini ve değerini vurgulayarak, “Niğde mutfağının lezzetlerini ve benzersiz damak zevkini kendine özgü yemeklerini tanıtmak amacıyla yayınladığımız bu nadide eser Niğde kültürünü tanıtmak açısından son derece değerlidir. Bu vesile ile bu eseri yayına hazırlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Şinasi Özmen ve Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez’e ve bu eserin yayınlanasında desteklerini esirgemeyen önceki rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya, ve Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan’a ve Tasarımcı Grafiker Fatih Kızılkaya’ya teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim mutfağımız, Niğde Tavası, Ayva Boranası, Bor Söğürmesi, Tahinlisi, Köfteri ile damak tadını sevenlere hitap eden yemekleri ile mükemmel bir mutfak. Kadıoğlu konağında bu kitapta bahsi geçen yöresel lezzetlerimizi halkımıza sunacağız. İnşallah yapmış olduğumuz bu çalışmalar Niğde’nin turizm potansiyeline katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Editör: TE Bilişim