Niğde'nin Güllüce Köyü'nde her yıl düzenlenen, "Gül Baba'yı Anma, Yağmur Duası ve Pilav Şenliği", yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Güllüce Köyündeki Gül Baba Türbesi’nin bulunduğu yerde gerçekleştirilen anma gününde Niğde’nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar hem dua etti hem namaz kıldı. Kimi vatandaşlar Güllü Babadan ev istedi, kimi iş istedi kimi ise çocuklarının geleceği için dua etti.

Güllüce Köyü Mutarı Ferhat Songur: “Gülbaba 1600’lü yıllarda Niğde’ye bağlı Güllüce Köyü’nde yaşamış bir evliyadır. Padişah 4. Murat’ın ordusu Bağdat seferi sırasında Güllüce Köyü yakınlarında konaklamış. Ordunun yemek ihtiyacı için çevreden yardım istemiş. Gülbaba’da bir tas bulgur, bir çuval saman verir. Gülbaba’nın getirdiği bir tas bulgurla pişen yemek bereketlenir ve bütün orduyu doyurur. Bir torba samanda bütün hayvanlara yeter. Teşekkür için padişah çağırdığında Gülbaba kış ortasına rağmen cebinden taze bir gül çıkarıp Padişah’a hediye ederek Padişah’ın hayret ve takdirini kazanmıştır. Karşılığında da Padişah cebinden çiçeği burnunda bir salatalık çıkararak ikram etmiştir. Padişah bundan sonra senin adın Gülbaba olsun der. Yıllardır düzenleniyor bu program” dedi.

Belediye Ramazan Etkinlikleri Takvimini Açıklandı Belediye Ramazan Etkinlikleri Takvimini Açıklandı

Konuşmaların ve yağmur duasının ardından davetlilere pilav dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim