Niğde merkezli Samistal Turizm sahibi Cevdet Eroğlu, Turizm sektöründe her geçen daha çok ön plana çıkan Ekoturizm kategorisinde bir çok ülkenin adaylarının olduğu yaklaşık bin kişi içinde dünyada 3’üncü, Türkiye’de ise birinci oldu.

Samistal Turizm sahibi Cevdet Eroğlu Uluslararası Ekoturizm  ödülünü 27 – 31 Temmuz 2021 tarihinde  Tokat ilindeki turizm forumunda alacak.

Ekoturizm gönüllülerinin bir araya geleceği Tokat ilindeki  etkinliğe, Almanya Gıda ve Tarım Musteşarı Dr. Peter Bohlen, Amerikan Seyahat Acenteleri Portekiz Bölüm Başkanı Sherree M. Mıtchell ve Uluslararası Ekoturizm Derneği Başkanı John Bruno gibi Dünyaca tanınmış profosyonel Turizmciler ve uzman konuşmacılar katılacak.

Tokat Dedeman Hotel’de yapılacak olan Ekoturzm zirvesinde Niğde Ticaret Odası Turizm Komite Üyesi, TÜRSAB Doğa ve Macera Komite Üyesi Samistal Turizm sahibi Cevdet Eroğlu’ Ekoturizm birincilik ödülü takdim edilecek.

PEKİ BÖYLE BİR ORGANİZYON NİĞDE’DE YAPILABİLİR Mİ?

Tokat ili yıllardır Ekoturizmi üzerine çalışıyor ve çok yol kat etti. Tokat’da yapılan bu organizasyon bir benzeri Niğde’de yapılabilir mi? Sorusuna yanıt da yine   Samistal Turizm sahibi Cevdet Eroğlu geldi.

Niğde Yeşilburç’ta Asırlık Gelenek Helva Şenliği Niğde Yeşilburç’ta Asırlık Gelenek Helva Şenliği

 Eroğlu açıklamasında;

Aslında olabilir lakin gerek altyapı sorunu gerekse kentin buna hazır olması lazım. Sadece suni gündemlerle turizm tanıtılmaz veya sosyal medya üzerinden bir kent pazarlanmaz aksine turizmin tüm paydaşları bir araya gelerek bir sinerji yaratılmalıdır. Benim turizmcim senin turizmcin mantığıyla bu işler yürümemelidir. Son 20 yıldır maalesef Niğde’de amatörce aynı pazarlama yöntemleri kullanılmaktadır. Bir kentin gelişmesi maalesef yöneticilerin ortaya koyduğu vizyonla alakalıdır. Gerçekçi tanıtım ve altı dolu projelerle desteklenmelidir. Ülkemize turist getiren ve cari açığa katkı sunan gerçek turizm profesyonellerini bulup getirmek gerekiyor bunu da yaparken ben, sen değil biz olarak hareket etmelisiniz.

Bu vesile ile Uluslararası Eko turizm Organizasyonu’na ev sahipliği yapan başta Tokat Valimiz Sn. Dr. Ozan BALCI’ya, Tokat Belediye Başkanımız Sn. Av. Eyüp EROĞLU’na , Uluslararası Ekoturizm proje Müdürü Sn. Tamilla MAMMADZADA’na ve tüm turizm paydaşlarına şükranlarımı sunarım.

FRANCE 5 TV KANALINDA TÜRKİYE TANITIMINA SAMİSTAL TURİZM DESTEĞİ

Özelikle Uluslararası turizm alanında başarılı faaliyetler gerçekleştiren Niğde merkezli Samistal turizm haziran ayı başında Fransa’nın en prestijli France5 kanalında 90 dk’lık Türkiye tanıtımına büyük katkı sunarak ülkemiz adına önemli bir hamle yapmış oldu. Frans5  kanalı gerek sosyal medyada gerekse televizyon alt yazısında şirketimiz Samistal Travel’i Türkiye’de en iyi acenta refaransları kategorisinde gösterdi” dedi.

Editör: TE Bilişim