Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, tüm Niğde halkını elma festivaline davet etti. Niğde’nin tanıtımı için kollarını sıvayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; göreve geldiğinden bu zamana kadar Niğde’nin kültürel ve tarihsel birikimini ortaya çıkarmak için yepyeni projeler üretmeye ve ürettiği projeleri uygulamaya devam ediyor. Geçen yıl yapılan patates festivalinden sonra Niğde’nin önemli tarım ürünlerinden olan ve Niğde ile özdeşleşmiş bulunan elmanın tanıtımı için elma festivali düzenleyen Niğde Belediyesi, bir dizi etkinlikle bu etkinliği kalıcı hale getirmeyi amaçlıyor.

Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro

Elma Niğde’nin altın bitkisidir

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; Niğdeliler için elmanın çok önemli bir tarım ürünü olduğunu ve Niğde açısından altın kadar kıymetli olduğunu ifade etti. Geçmiş yıllarda yapılan elma şenliklerini yeniden dirilttiklerini ve bu vesile ile Niğde’nin tanımını yapacaklarını söyledi. Kale Dönüşüm ve Yenileme Projesi, Kent Müzesi, Gastronomi Evi gibi projelerle bir bütünlük içinde şehrin turizmine yepyeni destinasyonlar kazandıracaklarını, festivaller ile de bu renkliliği çeşitlendirdiklerini ifade eden Başkan Özdemir; “Niğde henüz keşfedilmemiş tarihi ve doğasıyla önümüzde ki yıllarda adından en çok söz ettirecek illerden birisi olacaktır” dedi.

Bir geleneği yeniden canlandırıyoruz

“İnsanın ancak tarihi ile insan olabileceğini, tarihini unutmuş toplumların zihinsel bir erozyona tutulacağını “söyleyen Başkan Özdemir; Niğde’nin tarihini yeniden canlandırarak bir nevi geleneği yeniden dirilttiklerini belirtti. “Geçmişten günümüze uzanan çizgide on bin yıllık tarihi olan şehrimizin bütün zenginliklerini ortaya sereceğiz inşallah” dedi.

Tüm esnaflarımız burada olacak

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; halkın ve esnafın dilek ve temennilerini her zaman ön planda tuttuklarını ve yaptıkları her işte esnafın menfaatine uygun adımlar attığını söylerken bu festivalde de şehrin hem esnafıyla hem de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğini vurguladı.

Çok eğlenceli geçecek

Elma festivalinin çok eğlenceli geçeceğini söyleyen Başkan Özdemir; “konserlerle, yarışmalarla ve güzel yemek sunumlarıyla dolu dolu iki gün geçirmek için tüm vatandaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz, gelin hep birlikte şehrimizi hak ettiği noktaya getirelim” dedi.

Editör: TE Bilişim