Niğde'de aynı yere her 4 yılda bir çeşme yapıldı. 

Haber: Selim GÖKEL


Niğde'de 1999 yılında seçilen ve iki dönem MHP'den Belediye Başkanlığı yapan   Mümin İnan döneminde düzenlenen Yeni Çarşı'nin İstasyon Caddesine çıkan bölümünün başında ilk önce kemeri andıran bir sütün yapıldı.


Yine MHP'li Murat Zeren döneminde yıkıldı yerine keçinin ağzınan su akan ve yöresel kıyafetli bir bayan heykeli olan çeşme yapıldı.

Ardından Faruk Akdoğan döneminde yaklaşık 4 yıl önce bir Şadırvan yapıldı. Şadırvan'a geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'da şehit olan Polis Memuru Okan Acar'ın ismi verildi.

Geçtiğimiz günlerde bu çeşme de yerinden kaldırıldı... 

Niğde Belediyesi tarafından, Şehit Polis Okan Acar anısına Yeni Çarşı'da yaptırılan çeşme, Osmanlı-Selçuklu mimarisine uygun şekilde yeniden dizayn edildi. Sekizgen tasarımıyla dikkat çeken Şehit Polis Okan Acar Çeşmesi 3 metre yüksekliğinde ve 9 metre çapında inşaa edildi.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde uğradıkları hain saldırıda şehit düşen 2 polisten biri olan Niğdeli Okan Acar'ın adının yaşatılması amacıyla Niğde Belediye Meclisi'nde alınan kararla Yeni Çarşı'da yaptırılan ve geçtiğimiz günlerde de Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yenilenen Şehit Polis Okan Acar Çeşmesi, yeni haliyle de vatandaşların beğenisini kazandı.

Kubbe kısmı, iç mimarisi ve sekizgen tasarımıyla dikkat çeken Şehit Polis Okan Acar Çeşmesi, 3 metre yüksekliğinde inşa edildi. Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sekizgen çeşmenin yapıldığı yerden kaldırılan eski çeşmenin de Kent Ormanı'nda halkın hizmetine sunulması için çalışma başlattı.



 

Editör: TE Bilişim