YAZSANBİR Niğde ve Nevşehir Üniversiteleri ile ortak program düzenleyecek.

Kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği yeni döneme bir dizi etkinlikle giriyor. Birliğin zengin programları arasında Niğde Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenecek etkinlikler dikkat çekiyor.

İlk olarak Nevşehir Üniversitesi ile ortaklaşa Öykü Günü düzenlenecek. Lokman Zor, Mehmet Baş, Murat Soyak ve Osman Aytekin’in konuşmacı olarak katılacağı program 10 Ekim 2012 günü Nevşehir Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. YAZSANBİR’in yeni dönemdeki ikinci programında ressam Hasan Ariz’in kişisel karma resim sergisine yer verilecek. Niğde Ak Medrese Salonundaki sergi Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Birliğin bir diğer programında diriliş düşüncesinin önde gelen isimlerinden araştırmacı-yazar Kemal Kelleci, Niğde’de ‘Diriliş Düşüncesi ve Sezai Karakoç’ konulu bir konferans verecek.

YAZSANBİR’in Kasım ayı içerisindeki programlarında Niğde Üniversitesi ile ortaklaşa panel düzenlenecek. Yazar-şair İsmail Özmel’in yazarlığının 50. yılı anısına düzenlenecek panele konuşmacı olarak Yrd. Dr. Ahmet Vehbi Ecer,  Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu,  Dr. Bekir Oğuz Başaran, Dr.Faruk Yılmaz, İdris Yavuz, Kibar Ayaydın, Mehmet Baş, Murat Soyak, Prof. Dr.Nazım Hikmet Polat, Osman Aytekin, Prof. Dr. Saim Sakoğlu ve Vedat Ali Tok katılacak. 7 Kasım 2012 tarihinde düzenlenecek panelin oturum başkanlığını YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan yapacak. Kasım ayı içerisindeki diğer programda fotoğraf sanatçısı Musa Dalkılıç’ın kişisel fotoğraf sergisine yer verilecek. 

Aralık ayında ise YAZSANBİR tarafından geçen yıl yapılan ve büyük beğeni toplayan  şiir şöleninin ikincisi gerçekleştirilecek. Bu yılki şiir şöleni kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Şair Abdurrahim Karakoç anısına düzenlenecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir) Genel Başkanı Hayrullah Eraslan:’Kurulduğumuzdan bu yana yaptığımız kültür-sanat- edebiyat alanındaki etkinliklerle takdir toplayan bir birliğimiz. Yeni dönemdede Yazsanbir’in adından söz ettirecekler etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Niğde Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesiyle ortak proğramlar yapacağız. Ben iki Üniversitemizin çok kıymetli rektörüne teşekkür ediyorum. Yine biri resim diğeride fotoğraf olmak üzere iki sergimiz olacak. Ayrıca Diriliş düşüncesinin mimarı üstad Sezai Karakoç’u  anlatacak bir konferansımız olacak.Yıl sonuna doğruda geçen yıl birincisini yaptığımız ‘ Şiir Şöleni’ bu yılda tekrarlanacak. Ülkemizin önemli şairleriyle şiir tadında bir gece düzenlemeyi düşünüyoruz. Yakın bir zaman önce aramızdan ayrılan Halk şiirinin en büyük temsilcilerinden olan Şair Abdurrahim Karakoç adına düzenleceğiz.Yazsanbir’in ileriki dönemlerde değişik illerde de proğramları olacaktır. Bunu ayrıca netleştirdiğimizde kamuoyuyla paylaşacağız. Bizlere güvenen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum’dedi.






Editör: TE Bilişim