Yazarlar ve Sanatçılar Birliği( Yazsanbir) Yayın hayatına başladı. İlk Yayınlanan eser ise  şair Alirıza Kaşıkçı’nın  ‘Yitik Düşler Ülkesi’ oldu.
 
Kültür- Sanat- Edebiyat faaliyetleriyle adından söz ettiren Yazarlar ve Sanatçılar Birliği(Yazsanbir) bundan sonraki dönemlerde üyelerinin eserlerini de çıkartacak.
 
Yazsanbir Yayınlarından çıkan Şair Ali Rıza Kaçıkçı’nın ‘Yitik Düşler Ülkesi’ kitabının önsözünü Ülkemizin tanınmış şairi Bestami Yazgan yazdı. Yazsan: ‘Şiir Denizin Ses Irmağı’ başlıklı yazısında ‘ Alirıza Kaşıkçı, yüreğinin güzelliği, mısraların ahengi, saf ve temiz duygularıyla ruhumuzu yıkıyor sanki. Şairimiz Anadolu’nun bağrından çıkan ve şiir denizine akan  bir pınara benziyor. Siz kitabını okuyunca, hayır bu bir ırmak! Derseniz ben de ‘ Eyvallah’ derim. Şiir denizine akan berrak ses ırmağına hayırlı yolculuklar diliyorum’ dedi. 
 
Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir) Başkanı Fırat Ensari yaptığı açıklamada: Bundan sonraki dönemlerde üyelerimizin kitaplarını kendi yayınımızla çıkarmaya karar verdik. Türkiye de yayıncılık konusunda şairlerimiz oldukça zorlanıyorlar. Özellikle şiir kitaplarına yayıncılardan ilgi çok az. Ticari kaygıyla hareket ettiklerini görüyoruz. Bundan dolayı bu sorunu ortadan kaldırmak şair ve yazarlar üyelerimize yardımcı olmak için Yazsanbir Yayınlarını kurduk. İlk kitap olarak da önemli şairimiz Alirıza Kaşıkçı’nın  ‘yitik Düşler Ülkesi’ eserini yayınladık. Yazsanbir Yayınları Edebiyat dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun.
 
Yitik Düşler Ülkesi şiir kitabını seçkin kitapevlerinden ve Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir’ den temin edilebilir.


Editör: TE Bilişim