Niğde Üniversitesi ve Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir) ortaklaşa ‘ Yazı Hayatının 50. Yılında İsmail Özmel’ konulu panel yaptı.

 

Niğde Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Konferans salonunda gerçekleştirilen panele Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Niğde Üniversitesi Dekanları, Akademisyenler çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Açılık konuşmasını Yazarlar ve Sanatçılar Birliği( Yazsanbir) Başkanı Hayrullah Eraslan yaptı.

 

Eraslan, Yazar- şair İsmal Özmel’in Türk Edebiyatına katkılarına ve önemine değindi.

 

Prof: Dr. Nazım Hikmet Polat’ın Oturum başkanlığı yaptığı Panele; Prof. Dr. Saim Sakaoğlu“İsmail Özmel şiirlerinin Halk Bilimi Dünyası”,  Prof. Dr. Ali Yrd. Doç Dr. Ahmet Vehbi Ecer “İsmail Özmel ve Tarih”,  Kibar Ayaydın “İsmail Özmel şiirlerinde Yahya Kemal tesiri ve İstanbul”,  Murat Soyak“İsmail Özmel şiirlerinde mekân unsurları”,  Mehmet Baş “İsmail Özmel şiirlerinde yaşama sevinci”., İdris Yavuz “İsmail Özmel’in şiirlerinde ve nesirlerinde Niğde Sevgisi.”,  Osman Aytekin “Mevsimlerin Şairi İsmail Özmel” konulu tebliğlerini yaptılar.

 

Program sonunda Şair-Yazar İsmail Özmel kürsüye davet edildi. Özmel: ‘Niğde Üniversitesi ve Yazsanbir’e şahsıma yönelik böyle bir programı tertiplediklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 50 yıldır durmadan kültür-sanat ve edebiyat adına yazıp çiziyorum. Bugün görüldü ki bu emeklerim boşuna değilmiş, çok mutluyum.’ dedi.

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür Panelistlere Plaket verdi. Daha sonra günün anısına toplu resim çekildikten sonra program sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim