Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal, 14 Temmuz günü yapılacak olan Festivale vatandaşlarımızı davet ederken, hemde haklı bir serzenişte bulundu.


Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde, bu yıl 12.’si düzenlenecek olan “Tyana Kültür ve Turizm Festivalinin” hazırlıkları devam ediyor. 14 Temmuz Cumartesi günü yapılacak festivalde, Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Bedia Akartürk, Niğdeli hayranlarıyla buluşacak.


14 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’de Kemerkapı mevkiinde yapılacak açılış programıyla başlayacak festival Kafkas ekibi gösterisinin ardından Grup Mezopotamya konser verecek. Çeşitli yarışmaların düzenleneceği festivalde yerel sanatçı Niğdeli Muharrem sahne alacak. Havai fişek gösterilerinden sonra da Türk Halk Müziği’nin ünlü ismi Bedia Akartürk sahne alacak. Bedia Akartürk’ün konserinin ardından festival sona erecek.


Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal, tüm vatandaşların bu yıl 12.’si düzenlenecek olan festivale davetli olduğunu söyledi.



ÜNAL ; FESTİVALLER AMACINA ULAŞMIYOR

Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal, Niğde’de yayın yapan Anadolu Haber Gazetesini ziyaret etti ve ziyaret sırasında Niğde’nin ilçelerinde, pek çok belde ve köylerinde. Özellikle yaz döneminde çeşitli festivaller ve yaşla şenlikleri düzenlendiğini ancak bu etkinliklerin kesinlikle amacına ulaşmadığını söyledi. Ünal, Niğde’de bir bütün olarak tek bir festival düzenlenip, tüm belde ve köylerin katılımının sağlanmasının daha uygun bir düşünce olduğunu belirtti.


BİZ DE YAPIYORUZ AMA,

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinin belediye başkanı İbrahim Ünal, festivallerin ve yayla şenliklerinin artık neredeyse bir ‘sünnet düğünü’ havasında yapıldığını ifade etti. Bu yıl 12.’sini düzenleyecekleri Tyana Kültür ve Turizm Festivali’nin hazırlıklarını tamamladıklarını belirten İbrahim Ünal, “Biz de yapıyoruz ama amacına ulaşmıyor. Niğde olarak tek bir festival yapılırsa daha iyi olur. Hemen hemen her beldede çeşitli yayla şenlikleri ve festivaller düzenleniyor. Külfetten başka bir şey değil. Bir sünnet düğünü havasında yapılıyor. Bir sanatçı getiriliyor, onbinlerce lira para ödeniyor” dedi.

ÖNEMLİ OLAN NİĞDE’NİN TANITIMI

Kemerhibar’da yapılacak festivalle Kemirhisar’ın tanıtımının yapılmasının amaçlandığını vurgulayan İbrahim Ünal, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biz Niğde’yi bile tam olarak tanıtamamışız ki Kemerhisar’ı veya başka bir belde ya da köyü tanıtalım. Önemli olan Niğde’nin tam olarak tanıtılmasıdır. Bence Niğde’de 20 gün sürecek bir festival yapılmalı. Tüm belde ve ilçeler ile köylerin kendine has ürün ve özellikleri için standlar açılmalı. Böyle bir festival daha akılcı olur ve amacına ulaşır. Biz öncelikle Niğde’yi tanıtmalıyız. Bir bütünlük içinde bunu yapıp, yurt içinden ve yurt dışından tüm Niğdelilerin katılımını sağlamalıyız. 20 gün sürecek böyle bir festivalin Niğde ekonomisine yüzde 200 oranında katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yoksa, her köy ve beldede yapılan festivaller artık anlamını yitirmiştir…”





Haber Kaynağı: nigdeanadoluhaber.com
Editör: TE Bilişim