Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, TV NET Ulusal TV’nin Bor Üstün Park’ta gerçekleştirilen çekimlerde Burak Koçyiğit'in hazırlayıp sunduğu “Hilal Göründü” adlı canlı yayın programında Bor’un tarihi ve manevi değerlerine sahip olan mekânlarında çekimlerini yaparak, Tarihi ve manevi değerlerin yaşatıldığı çok önemli bir şehirlerden birinde olmanın ve Ramazan ayının Şirin Bor ilçesinde de huzur içinde geçtiğine canlı şahit olduklarını belgelendirdiklerine dikkat çektiler.


Başkan ERAT, Ulusal yayın yapan TV NET Televizyonunun hazırlayıp sunduğu “Hilal Göründü” Ramazan özel programı konuğu oldu. Bor’un gezilmeye ve görülmeye değer bir şehir olduğunun altını çizen Başkan ERAT, açıklamasında şu görüşlere yer verdi “Bor Şehri, Nur Şehrine hoş geldiniz Niğde, Bor ve bölgesi kültür ve medeniyet yönünden çok önemli bir şehir. Burada çok büyük zatlar yaşamış. Bunlardan iyi bilinenleri Ahmed Kuddusi Hazretleri mezarı, Sarı Saltık Türbesi, Hacı Baba Türbesi, ve manevi Allah dostları mezarları, tarihi camilerimiz, tarihi çeşmelerimiz, havası, suyu, doğası, yeşilliklerle dolu bereketli toprağıyla birlikte örf ve adetlerine bağlı önemli yerleşim yerlerimizden birisidir. Bu şehrimizde ramazan ayının huzur içerisinde idrak etmeye çalışıyoruz.
  
Tyana Roma Havuzu, Kemerhisar Su Kemerleri, camiler ve tarihi kiliseleri olan dünya çapında önemli mekânlardan olan bir yerdir. Şehir merkezinde çok güzel tarihi yerlerimiz bulunmaktadır. Gezmeye görmeye değer çok güzel bir şehirdir. Zaten yeşil Bor diye de bilinir. Şimdi bu güzellikleri artırmaya ve yaşatmaya belediye olarak gayret göstermekteyiz. Başkan ERSAT, Belediye olarak Ramazan ayında yaptıkları hizmetler hakkında şunları söyledi  “ Bor hakikaten milli ve manevi değerlerine sahip olan bir ilçemiz. Dolayısıyla Ramazan’ın büyük şehirlere göre daha güzel yaşandığı kanaatindeyim. Bor Belediyesi olarak Gelenekselleşen İftar çadırımızı kuruyoruz. Burada yaklaşık günlük 1000 kişiye hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla iftar yemeği verilmektedir. Belediye olarak organizasyonunu biz yapıyoruz.
 
Yine Şehrimizin merkezinde bulunan Belediye Üstün Park Sosyal Tesislerimizin güzel bir şekilde çevre düzenlemesini tamamlamış bulunuyoruz. Burada akşamları yine tasavvuf musikileri semah gösterileri Hacivat karagöz orta oyunu meddah ve buna benzer etkinliklerle dediğim gibi vatandaşlarımızı kısmen güldürüyoruz, düşündürüyoruz, çocuklarımızı eğlendiriyoruz. Bu şekilde Ramazanımızı hakikaten güzel bir şekilde halkımızla beraber geçiriyoruz.”
 
Başkan Sıtkı ERAT, Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yılda iftarı vatandaşlarla paylaştığına vurgu yaparak şunları söyledi; “Halkımızla iç içe yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlerin vesilesiyle de Bor’da da “Hilal Göründü ”  Bor’lu halkımız ve hemşerilerimizle her zaman olduğu gibi bu mübarek ramazan ayını birlikte yaşıyoruz. Kentimizi ziyaretiniz ve tanıtımınızdan dolayı bir belediye başkanı olarak halkım adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuşmada bulundu.


Editör: TE Bilişim