Niğde Üniversitesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü dolayısıyla konser düzenledi.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu’nun hazırladığı Türkülerle Çanakkale Zaferi konseri Derbent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür’ün ev sahipliği yaptığı konsere Vali Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jn. Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp, Jan. İsth. Şube Müdürü Jan.Kıd.Binbaşı Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, müdürler, akademik ile idari personel, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Çanakkale Türkülerinden oluşan konser, Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı slâyt gösterileri ve Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği muhteşem gösterilerle devam etti.

Büyük beğeni toplayan konserin sonunda kısa bir konuşma yapan Vali Âlim Barut,“ Burada görüyorum ki candan gençler var, dedelerinin hatırasını yaşatmak için ne kadarda güzel işler yapıyorlar. Hepsinin alnından öpüyor ve tebrik ediyorum. Gerçekten yürekten ve candan söylediler. Bu organizasyonda emeği geçen öncelikle Rektörümüz ile üniversite personeline ve bu konseri inşa eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Program, Vali Barut’un Koro Şefi Hakan Tatyüz’e  plaket takdim etmesi ve  Tatyüz’ün Vali Âlim Barut’a hediye vermesiyle devam etti. Koro Şefi Hakan Tatyüz Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ü sahneye davet ederek Gaziantep Üniversitesi adına El Sanatları Atölyesinin yapmış olduğu sedef işlemeli sandukayı hediye etti.

 

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün de  Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Yavuz Coşkun’a, Koro Şefi Hakan Tatyüz’e ve bu muhteşem akşam için emeği geçen herkese teşekkür etmesinin ardından program sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim