Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Türkiye genelinde başlatılan “Kitap Hayattır”  projesi Karaman’da da hayata geçirildi. Niğdeli şair, yazar ve YAZSANBİR Başkan Yardımcısı Murat Soyak da proje kapsamında bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

İl Müdürü Hasan Erkan, "Kitap Hayattır" sloganı ile kitap okumayı, incelemeyi ve değerlendirmeyi içeren en az 45 dakikalık bir günlük yaşam etkinliği planladıklarını dile getirdi. Erkan, çocuklara kitap okumayı zorla değil de, sevdirilerek ve severek okumaları hususunda elimizden geleni yapacaklarını ifade etti.

 

Niğdeli Şair-Yazar Murat Soyak bu etkinliğe destek verdi.

 

Korunma ve bakım altında bulunan her yaştaki çocukların katılımı ile Sevgi Evleri ve kız yetiştirme yurdu bahçesinde onları bir de sürpriz bekliyordu. Kitap sevgisi ve okuma bilinci üzerine söyleşi gerçekleştiren Soyak, “Kişinin kendisini tanıma, bilme süreci olarak o ilk gençlik günleri kıymetli bir çağdır. Bu aşamada “kendini bil” düsturunu hatırlamak gerek. Evet, bunu sağlayacak olan öncelikle esaslı okumalardır” dedi.

 

Soyak, Doğuyu ve Batıyı kitapların aydınlığında derinliğine okumanın gelecek için büyük kazanım sağladığını belirtti. Yazarların eserlerini bir külliyat kapsamında okunması gerektiğine vurgu yapan Soyak, “Okumalar sonrasında bir güzellik, iyilik sökün edecektir” diye konuştu.

 

Öncelikle okuma çabasını sürekli kılmak gerektiğini kaydeden Soyak, “Okuduklarımızın etkisi ile yeni kapılar açılacaktır. Okumak eylemi, hayatı anlamlı kılmak içindir. Bu aşamada daha çok okumak üzerinde durmak gerek. Bir de doğru insanları seçmek önemli” dedi.

 

Etkinlik içinde Soyak’a kitaplarını imzalatan çocuklar ve gençler okumak-yazmak konulu sorular yöneltti. 


Editör: TE Bilişim