Gürer, Niğde ilini anlatan 800 sayfa Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabı, Niğde İlinde tüm spor branşlarını anlatan 600 sayfa Niğde Spor Tarihi kitabı, Niğde ilinde söylence, şaka ve fıkraların yer aldığı Niğde Şaka fıkra kitabı, Bor ilçesini anlatan Bor Şehri kitabının Bor’da eski Hükümet Meydanı’nda Fatih Kırtasiyede sınırlı kaldığını, Kızılca Kitabının ise Kızılca belediyesinden teminin olası olduğunu söyledi.


Kitapların yazarı Ömer Fethi Gürer; “Niğde için yazdıklarımı bir gelir olsun amacı ile değil geleceğe kaynak eserler olsun diye yazdım. Bu bağlamda Niğde ile ilgili bir kitap çalışmam daha var.  Halkımızın bu bağlamda ilgisi yoğun oldu. Duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

“Her kitap çok sayıda hemşehrimizin evinde yer aldı” diyen Gürer; “Kütüphanelerde de kitaplarım yer buldu. Böylece amaca ulaşmış oldum. Artık Niğde ile ilgili gelecekte araştırma yapacaklar içinde özellikle kaynak olacak kitaplarımın yeni baskılarını düşünmüyorum” diye konuştu.

Gürer, yeni yazmakta olduğu kitabın dışında bir Niğde kitabı daha yazarak Niğde kitaplarımı tamamlamış olacağını, sınırlı sayıda kalan kitaplarımı temin etmek isteyenlerin Bor’da eski hükümet meydanında Fatih Kırtasiyeden temin edebileceklerine vurgu yaptı.



Editör: TE Bilişim