Ömer Fethi Gürer kitaplarını 5 Kasım 2010 Cumartesi saat 14.00’de Niğde Kültür Sarayında İmzalayacak.

  Gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer Niğde Kapadokya’nın Başkenti  kitabı, Bor Şehri Kitabı, Niğde Spor Tarihi Kitabından sonra Niğde Söylence, Şaka, Fıkra, Anlatı kitabını’da yazdı.Niğde ili ile ilgili iki yılda üç kitap birden yazan Gürer 2005 yılında yazdığı Bor Kitabı ile kitap sayısı dörde çıktı. Ömer Fethi Gürer 1990 yılında yayınlanmış Laf Ola Şiir kitabı ile Niğde ilini anlatan 5000 aşkın yayınlanmış makalesi de bulunuyor.

 Son olarak çıkan  Niğde kitabında Niğde  ile ilgili kimi söylenceler ilk kez bir kitapta yer aldı.  Aladdin Cami, Ala Yusuf, Şah Toraman, Altunhisar Anduğu, Asbuzu, Acıpınar, Bor Salı Pazarı, Belemedik, Cücü Kestane Ağacı, Çiftehan Kaplıcaları, Gümüşler, Alaybeyoğlu, Azatlı, Gül Baba, Kadıoğlu Konağı, Cığızoğlu Konağı, İftiyan, Keçikalesi, Narlıgöl,Niğde Elması, Eşme Bağları,Öküz Mehmet Paşa, Peri Kızı, Sarı Kız Kale cami, Kral kızı Mücen, Sarı Saltık, yirik Halil, Dağlarda taş olanlar, Şekerpınar, Karaltı ,Bahçeli Köşk, Kurt Boğan Yorgo, Dindar Gurdonos  söylencleri ile Niğde ve Bor’da yaşanmış şakalar, fıkralar olaylar kitapta anlatıldı.

 Ömer Fethi Gürer  son kitabı ile ilgili şunları söyledi.” Aklım Erdiğinden beri yaşamda ve doğada olanları  tanımak, anlamak ve günü doğru yaşamak çabası içinde oldum. Bu süreçte memleketimi ayrı bir gözle izledim. Yaşadığım  toprakların dününden  bugunüne  özelliği,güzelliği ilgimi çekti. İş yaşamında ülkemizi adım adım gezdim.Çok yer gördüm. Çok insan tanıdım. Mmeleketim ile gördüğüm yerleri mukayese edecelk bilgi birikimine ulaştım. Tarihsel geçmişi yanında doğal güzelliklerine rağmen  Niğde ili emsallerine göre  gereken önem ve  gelişme içinde değildi. Bunu sorgulamaya başladım. Sonuçta Niğde ile ilgili yapılan çalışmaları inceledim araştırdım. Ne varki bu anlamda sınırlı uğraş veren olmuştu. Kurumlar dışında kendi olanakaları ile kitap yayınlayanlar birkaç kişiyi geçmiyordu. Bazı çalışmalarda birbirinin benzeri idi. Bu anlamda yeni çalışmalara gereksinim vardı. Bu nedenle Niğde tarihi Folkloru, sporu yaşamı doğası ile ilgili yazmaya başladım. Dört kitap yayınlanmış oldu iki kitap daha hazır  gelecek yıllarda şartlar el verir ise onları da yayınlyacağım amacım hedefim Niğdemizin daha anlaşılması ve tanıtıulmasıdır” dedi

 GÜRER KİTAPLARINI  6 KASIM 2010 TARİHİNDE NİĞDE KÜLTÜR SARAYINDA SAAT 14.00 İMZALAYACAK

ÖMER FETHİ GÜRER  ÇARŞAMBA SAAT 17.00’DE NİĞDE TV’DE KİTAPLARI İLE İLGİLİ KONUŞACAĞI DA ÖĞRENİLDİ.

Editör: TE Bilişim