Niğde’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri günü programı düzenlendi. Niğde Kanunu Sultan Süleyman Ortaokulu tarafından hazırlanan program büyük beğeni topladı. 

Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde İl Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, , Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Kurum Müdürleri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu Öğrencisinin Kuranı Kerim Tilaveti okumasıyla devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Adem Uygur, Çanakkale Zaferinin vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neler yapabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu söyledi.

Uygur, “Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler günü olarak ta kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz Şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmeliler ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk Gençliği ve tüm Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir” diye konuştu. Öğrenciler tarafından hazırlanan mini tiyatro oyunu ise izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı.

Programın sonunda davetlilere Çanakkale Savaşında askerlerin içtiği üzüm hoşafı ikram edildi.


Editör: TE Bilişim