Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurettin Rençber'in dün Niğde Kültür Merkezi’nde Pramit Organizasyonluğunda gerçekleştirilen konser muhteşem geçti. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konserde ilginç diyaloglar yaşandı.

 
Haber Fatma TAN
Fotograf Video: Erdal GÜÇER-Fatma TAN



YA MÜZELİK MUAMELESİ YAPIN

YA DA KÖPEK BALIĞI MUAMELESİ YAPIN

Konser başlangıcında Sanatçı Nurettin Rençber’in fotoğraf makinaları ve cep telefonlarının flaşları konusunda organizasyon firması yetkilileri konukları uyardı. Sahneye çıkan Sanatçı Nurettin Rençber’de flaş kullanılmamasını rica ederken bunun sebebini de izah etti. Rençber; “Gözlerimdeki bir rahatsızlıktan dolayı flaş dan rahatsız oluyorum. Hayvanat bahçesinde timsahlar, köpek balıklarına flaş patlatmak yasak, müzeye gidiyorsunuz taşı flaşla çekmek yasak, yazık bizde insanız arkadaş ya müzelik muamelesi yapın ya da köpek balığı muamelesi yapın” dedi. Bu uyarılara rağmen bazı dinleyicilerin flaşlı çekim yapması ara ara sanatçının konsantresini bozdu.

Gençlerin hep şansa ihtiyacı olduğunu söyleyen Rençber; “İhtiyaç duyduğunuz bu şansı umarım hayat size cömertçe verir. Yılların bilgeliğiyle yapılan besteleri seslendirirken hiç bıkmadım. Bu gece Nurettin Rençber türküleri ve halk türküleri adına bulursunuz” diye konuştu. Birbirinden güzel eserleri seslendiren sanatçının performansı muhteşemdi.

NİĞDELİ ŞAİRİN BESTESİNİ SESLENDİRDİ

Nurettin Rençber Niğdeli Ünlü Şair Fikret Dikmen’in “Elmacı güzel” şiirine yaptığı besteyi seslendiren Rençber, salonun coşkusu ile konserine devam etti. İki saatte sahnede kalan Rençber konser sonunda hayranlarıyla kuliste fotoğraf çektirdi.

 

AŞK HAYATIN ASLİ HİKÂYESİDİR

Borhaber.net adına yaptığımız röportajda da samimi yanıtlar veren Rençber’le Niğde, aşk ve Fikret Dikmen ile ilgili konuştuk.

Konsere Niğde’nin ilgisini nasıl buldunuz?

Genelde gittiğimiz yerlerde üniversite öğrencileri varsa ciddi bir potansiyel yakalıyoruz. Niğdeli olsun veya dışarıdan gelen öğrenciler olsun ben çok keyif aldım ve mutlu oldum. Bu bir sanatçı için çok mutluluk verici.

Uzun yıllardır müzik yapıyorsunuz. Sizin yaşıtlarınızın konserlerinize ilgi göstermesi gerekirken gençlerin ilgi göstermesini nasıl buluyorsunuz?

Güzel bir soru aslında. Yaptığınız şarkı içeriği bakımından belli bir zaman dilimine ait değil ve içerik bakımından zamanı aşabilecek bir özelliğe sahipse kuşaklar pek fark etmiyor. Uzun ince bir yoldayım şarkısını sevmek için ille de 70 yaşına gelmek gerekmiyor. Direk insanın aklını, ruhunu ve fikrini yakalayan bir durum şarkılar. Şarkılarla çağları ve zamanı aşırmak sürekli dinleyicinizin genç kalmasını sağlıyor buda sizi genç hissettiriyor.

Şarkılarınızda muhteşem bir aşk anlatılıyor. Bu ruhunuzda bir aşkın varlığını mı anlatıyor?

Bu sanatçı kendi tarzını yaratırken baştan ne yapacağını hesaplamasıyla ilgili bir durum. Politik şarkıları da yapıyorum ama konserlerimde genellikle aşk şarkılarını ön planda tutuyorum. Birde aşkın hayatın asli hikâyesi olduğuna inanıyorum. Aşk galiba çok eksik bir yanımızı tamamlayacak ve ihtiyaç duyduğumuz güzellikleri bize sunacaktır ben buna inanıyorum.

 

Niğde’nin ünlü şairi Fikret Dikmen’in bir şiirini seslendirdiniz sahnedeki coşku müthişti. Fikret Dikmen ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Fikret Dikmen, çok hoşgörülü, alçak gönüllü ve değerli bir insan. Aynı zamanda güçlü bir kalemi var. Halk edebiyatını yerinde ve kaynağında üretmesini biliyor. Araştırıyor bu çok önemli bir şey. Yazdıklarıyla sadece benim değil birçok sanatçının dikkatini çekmiş değerli bir halk ozanıdır bence. Onun eserlerini beste yaparak albümlerime alıyorum. Şimdiye kadar iki eserini besteledim bundan sonrada bestelerim devam edecek..



Editör: TE Bilişim