Niğde Belediyesi Kültür Etkinlikleri çerçevesinde Anneler Günü Konseri düzenledi.
 
Niğde Belediyesi 5 Şubat Spor Salonunda 8 Mayıs 2011 Pazar günü saat 14:30'da başlayan konserle Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuray Hafiftaş sevenleriyle buluştu.
 
Yoğun ilginin olduğu anneler günü konseri nedeniyle katılımcılar Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.
 
Alkışlar arasında bir konuşma yapan ve tüm annelerin gününü kutlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Anneler günü bir günden ibaret değil. Her gün anneler günü. Ama yılda bir kez sembolik olarak Anneler gününü kutluyoruz. Bugünün vesilesiyle bir çok güzel ifadeleri annelerimize kullanabiliriz. Annelerimizin her gün gönlümüzde başımızın üstünde yeri var. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi “Cennet anaların ayakları altındadır”. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Annelerimizin, babalarımızın hayattayken değerlerini bilmek gerekir. Ben 20 yıl önce babamı kaybettim. 10 yıl öncede annemi kaybettim. Çok şükür hem annem, hem de babam için ihmal ettiğim hiçbir husus yok. Ne demişlerse, ne buyurmuşlarsa ne emretmişlerse harfiyen yerine getirdim. Ama yinede şunu söyleyeyim yinede doya doya hizmet etmeyi isterdim. Annesi ve babası bugün hayatta olanlar onları kaybetmeden değerlerini bilsinler. Bir dediklerini iki etmesinler. Anneler ve babalar çok kıymetli ve değerli varlıklardır. Annemizi ve babamızı kaybetmeden kıymetini bilelim. Nice anneler gününü birlik, beraberlik ve huzur içerisinde hep beraber kutlamak dileğiyle tüm annelerin günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.
 
8 Mayıs Anneler Günü Türk Halk Müziği Konseri için salonu dolduranlar, Nuray Hafiftaş’ın seslendirdiği bir birinden güzel Halk Müziği parçaları ile güzel bir gün geçirdiler.
 
Kendine özgü yorumuyla her yöreden seslendirdiği halk müziğinin eşsiz eserleri için izleyenlerde zaman zaman sanatçı Nuray Hafiftaş’a eşlik etti.
 
Sanatçı Nuray Hafiftaş, sevenleriyle de sohbet etti. Niğde’ye gelirken Niğde girişinde yolda buldukları küçük bir köpek yavrusunu ne yapacaklarını düşünürken, Niğde Belediyesinin bir hayvan barınağı olduğunu öğrenip hayvan barınağına teslim ettiklerini dile getiren sanatçı Nuray Hafiftaş, sahneye davet ettiği sanatçı Sami Çelik ile birlikte, hayvan barınağını Niğde’ye kazandırdığı için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.
 
Program sonunda, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde Milletvekili Adayları Ömer Selvi ve Erdoğan Özegen, sanatçı Nuray Hafiftaş’a teşekkür ederek günün anısına plaket ve çiçek verdiler.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim