Haber: Selim GÖKEL - Dahi GEDİK - Sadi YILMAZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeni ile geçtiğimiz hafta sonu açılabilen “Geçmişten Geleceğe Yaşayan, Nostaljik Bor Fotoğrafları” sergisi yeni yapılan şelaleli parkta açıldı.
Bor Belediyesinin sponsor ve destekleri ile Cihat Color sahibi fotoğraf sanatçısı Cihat Esirgen’in arşivinde bulunan fotoğraflar, Bor Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği Şube Müdürü Bahattin Altınsoy, öğretmenlerden Yusuf Biltekin, Hakan Umdu, Mustafa Türker ve Belediye Basın Bürosu görevlisi Ali Akbaş’ında katkıları ile bir araya getirilen fotoğraflar İlçemizde fotoğrafçılık yapan Cihat Esirgen tarafından uzun uğraşlardan sonra tamir işlemi yapılarak sergiye hazır hale getirildi.
Serginin açılışına Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Resmi Kurumların Müdürleri, Parti Başkanları ve yöneticileri katıldı.
160 tanesinin sergilenebildiği Bor ilçemizin çeşitli yerlerinden görüntüler ile geçmişte yapılan programların, son yüzyıllık görüntülerinin yer aldı sergi de çok ilgi çekici fotoğraflar var.
Açılış sırasında tek tek fotoğrafları gezen protokol üyelerine Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat sergilenen fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Vali Alim Barut, sergiden dolayı Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a ve fotoğrafların temininde ve oluşturulmasında büyük payı olan Cihat Esirgen'e teşekkürlerini iletti.
Gündüz yapılan açılışın ardından, gece de havai fişek gösterisi yapıldı. Fotoğrafların slayt görüntüsü Borlulara sunuldu.
Borluların büyük ilgisini çeken sergi, hava muhalefeti nedeni ile Pazar gününden itibaren Bor Üstünpark içerisindeki binada Kurban Bayramının sonuna kadar gösterimde olacak.
Sergi sırasında çok farklı duygular yaşandı. Hayatını kaybetmiş yakınlarını görenler, çocukluk yada gençlik anlarını görenler duygulu anlar yaşadılar.
İlerki zamanlarda gerek sergilenmesi, gerekse Bor tarihine, kültürüne kazandırılması açısından Bor’un, Borluların, yer aldığı eski fotoğrafların yada video görüntülerinin, orjinali geri verilmek suretiyle Cihat Color sahibi Cihat Esirgen’e yada Bor Belediyesine ulaştırılması isteniyor.
Editör: TE Bilişim