Niğde İl Gençlik Kolları Başkanlığının organize ettiği "İstiklal Uğrunda bir dönüm noktası Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Vatan Size Emanet 1915’de kalan yürekler" konulu konferans ve tiyatro etkinliği halkın yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

 

Programa AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Ecemiş ve Yakup Yerlikaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda genç katıldı.

  

Gençlik kolları üyelerinden Fatmanur Topkıl ‘Ağlama Çanakkale’ isimli şiirinin okunmasından sonra Program Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.

 

 

ATEŞTEN BİR İMTİHANDIR ÇANAKKALE

 

AK Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı H. Emre Kesek bir konuşma yaptı. Başkan Kesek konuşmasında; “Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, şanlı ecdadımızın, gözünü kırpmadan, sarsılmaz bir imanla, vatan ve bayrak sevdasını dünyaya duyuran, tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdıran büyük bir destandır. Bu öyle bir destandır ki gözler hala onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir, bu gün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır,  unutulamaz da. Çünkü o, anaların gözyaşı, milletimizin onur ve şerefini koruma sevdası, mehmetçiğin canı ve kanıdır. Çanakkale Zaferi, birinci dünya savaşında kahraman yiğitlerimizin dünyayı hayrette bırakan başlı başına gerçek bir iman ,eşsiz bir kahramanlık, şeref ve namus sevdasıdır. Çanakkale Zaferi, Müslüman Türkün, iman ve azminin, güç ve kuvvetinin canlı bir belgesi, mağrur ve zalim küfrün, hakkın karşısında mağlubiyeti ve maddenin mana önünde ezilip yok olmasıdır. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale… Şairin ifadesiyle, Bedr'in aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale. Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale.


Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Bu eşsiz destan, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanıdır. Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor Yüce Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

AKİF GİBİ ÇOCUK İÇİN EMİNE ŞERİFE HANIM GİBİ ANNE OLMAK LÂZM !

 

Konferansın hatibi yazar Fatih Akbaba,  gerek Mehmet Akif'in gençlik yıllarından ve gerekse ölüm sonrasında yaşanan olumsuzluklardan bahsetti.

 

Fatih Akbaba, “Önemli olan Mehmet Akif'in şiirlerini iyi okumak değil fikri ve sosyal dünyamızda Akif'in fikirlerinden hangi izler taşıdığımızı sorgulanmasını yapmaktır. Hepimiz isteriz ki Akif gibi bir çocuğumuz olsun. Bunu isteyebilmek için önce Emine Şerife Hanım gibi bir anne, Tahir Efendi gibi bir baba olmak gerekmektedir” dedi. 

 

Fatih Akbaba duygu yüklü konuşmasında Akif’in cenazesiyle ilgili kısmında çarpıcı tespitlerde bulundu.

 

Fatih Akbaba, “İstiklal marşının şairine o dönemin bazı yöneticileri tarafından öldükten sonra bir vebalı gibi davranılmış olmasını hiçbir vicdan ve mantık ne kabul edebilir ne de izah edebilir!  2011 senesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle İstiklal Marşının kabulünün 90. yılında Mehmet Akif Ersoy Yılı ilan edilmişse 1936’dan bu yana bu özel yılı ilan etmeyenler hakkında bir vefadan bahsetmiş olabilir miyiz? Bize yakışan onun fikirlerinden ve insanî duruşundan faydalanmak ailemize, toplumumuza ve devletimize katkıda bulunmaktır. İşte o zaman Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabiliriz diyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmacı Fatih Akbaba’nın konferansından sonra Çanakkale konulu slayt gösterileri sunumunun ardından “Çanakkale Vatan Size Emanet 1915’de kalan yürekler” isimli tiyatro sergilendi.

 

Yaklaşık 1.5 saat süren tiyatroda Çanakkale Destanının duygu yüklü anları sahnelendi. Tiyatro oyunu oldukça yoğun beğeni aldı.

 

Program sonrasında Gençlik Kolları üyeleri havaya balon fenerleri yakarak yolladılar ve programı böylece sona erdi.

 

































Editör: TE Bilişim