Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in katılımı ile 20. Kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Aksaray Belediyesi; tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtmak için EMITT Fuarına katıldı. 


Şehrin öne çıkan değerlerini fuara taşıyan Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi, Somuncu Baba diyarı Aksaray’dan, öne çıkardığı değerleri olan Yunus Emre, dev yapımla Beyaz Perdeye aktarılan ve Nisan ayında vizyona girecek olan ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filmiyle, mimarisiyle herkesi hayretler içinde bırakan Eğri Minaresi, dünyanın en büyük ikinci kanyon vadisi Ihlara Vadisi, yine son dönemde adından sıkça söz ettiren Malaklı Köpeği ile Taşpınar Halısı, yöresel ve geleneksel yemek ve tatlılarıyla EMITT Fuarında yerini aldı. 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi‘nde gerçekleşen EMITT Fuarına 80 ülkeden 4 Bin 500 kurum, kuruluş ve Belediyenin katıldığı bildirildi.

Dünyanın en büyük, en saygın turizm fuarları arasında gösterilen EMITT Fuarında Aksaray’ın tanıtımına başlandığını aktaran Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Aksaray Belediyesi olarak şehrin tanıtılması için her türlü olanakların değerlendiriyoruz. Aksaray’ı Marka şehir yapma konusunda ise manevi dinamikleri ve projeleriyle EMITT Fuarı’nı büyük avantaj olarak görüyoruz. Çünkü burada kendi projelerimizi tanıtırken Aksaray’a uyarlayabilecek birçok ayrıcalıkları görme imkanı yakalıyoruz. Bu anlamda da EMITT fuarı çok önemli bir işlev görüyor” diye konuştu.
Aksaray Belediyesi’nin fuara en iyi şekilde hazırlandığını kaydeden Başkan Yazgı, Aksaray’ın yerel yönetimlerdeki tüm gelişmeleri takip eden yenilikçi bir belediye olduğunu hatırlattı. Ayrıca Aksaray’ın EMITT’te en iyi şekilde temsil edildiğini aktardı.

Rıdvan Şükür, Hasan Dağı Dağcılık Şenliklerine Davet edildi.

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, İstanbul’da gerçekleşen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Aksaray kültür ve Turizm müdür yardımcısı Mümin Berk tarafından Hasan Dağı Dağcılık şenliklerine davet edildi.

Kültür ve Turizm il müdür yardımcısı Mümin Berk tarafından Hasan dağının Mitolojik geçmişi ve Aksaray’ın tarihi, turistik, doğal ve kültürel değerleri hakkında bilgilendirilen Şükür, daha önceki yıllarda Hasan dağı zirve tırmanışı gerçekleştirdiğini, Ihlara vadisini boydan boya yürüdüğünü söyledi. Aksaray ile bütünleşen Ihlara vadisi ve Hasan dağını çok sevdiğini ifade eden Şükür, şartlar uygun olduğu takdirde dağcılık şenliklerine katılmak istediğini söyledi. Aksaray’ın tanıtıldığı standı çok başarılı bulduğunu belirtti.

****

Niğde Emitt Fuarında yok... Dağcılar için çok önemli olan Çamardı Demirkazık dağı yıllardır kazık gibi durur ama Aksaray Hasan Dağı için Dağcılık Şenliği yapar...

Editör: TE Bilişim