Usta sanatçı Levent Kırca, yeni oyunu “İçerdekiler” ile Niğdelilerle  buluşuyor.

 

 Müziklerini dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın yaptığı bu oyun, Silivri Cezaevi’nde yaşananların anlatıldığı oyunun ilk gösterimi, 28 Nisan 2013 Pazar günü Niğde Kültür  Merkezi’nde yapılacak.

Levent Kırca ve ekibinin sergileyeceği “İçerdekiler”, Türkiye ve Avrupa’da 130 gösterim yapacak.

Semih Çetin’in “Hasdal’da bir Amiral”, Tuncay Özkan’ın “Hapiste Yatacak Olana öğütler”, Güldal Mumcu’nun “İçimden Geçen Zaman”, Nilgül Doğan’ın “Adını Siz Koyun” kitapları ile Gülşah Balbay ve Yarbay Mustafa Dönmez’in röportajlarından esinlenerek oluşturulan bu oyunda Silivri’de yaşananlar sahneye konulacak. 

Levent Kırca, Hülya Aydın, Murat Gören, Bülent Demir, Cengiz Güleryüz ve Yelda Alp’in oyunculuk yaptığı ilk gösterimi  28  Nisan’da Niğde’de  yapılacak olan “İçerdekiler” oyunu, saat 15.00 ve 19.00’da Niğde Kültür  Merkezi’nde numaralı biletler ile  seyirciyle buluşacak. 

Levent Kırca tiyatro ile ilgili şunları söyledi ; İçeride olanlar yangında ilk kurtarılacak insan hazinemizdir. Ben bu içeride yatan dostları gerek köşe yazılarımda, gerek bundan önceki oyunum ‘Azınlık’ta çok dile getirdim.Azınlık oyunu umduğumuzun çok üstünde ilgi gördü, çok büyük kitlelere ulaştı.Yaz aylarında açık havada binlerce kişiye oynadık.Orada önemli olan halkın söyleyemediği, söylenmesini istediği şeyleri bizim oyunda dile getiriyor olmamızdı.Bu Türk halkının, cumhuriyetçilerin bizimle özdeşleşmemizi sağladı. İçerdekiler oyunu,Azınlık oyunun devamı bir uzantısı. Sosyal bir oyun,ciddi bir taşlama, mesaj veren bir oyun, içerikli bir oyun, oyunun en büyük özelliği, edebiyatımızda artık bir hapishane edebiyatı gelişti. Hapishanede gerçekten yazar olup da yazı yazanlar, yazar olup da fazla fazla üretenler, yazar olmayıp da sorununu derdini sıkıntısını kalemiyle anlatmaya çalışanlar sayesinde bir hapishane edebiyatı başladı.Biz burada yatan insanların sadece, AKP hükümetinin ayağına dolaşmasın diye içeri atıldığını ve bu insanların Atatürkçü, cumhuriyetçi, yurtsever olduklarını biliyoruz. Bunun dışında da düzmece bir takım olaylarla içerde tutulduklarını biliyoruz" dedi. 





Editör: TE Bilişim