İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Kutluhan Türkdoğru ilk romanı olan Belkıs’ı çıkardı.
 
Belkıs, adlı bu ilk eserinde okuyucuyu gizemli bir yolculuğa çıkaran, tiyatro oyunculuğu eğitimi de bulunan Türkdoğru, Türk tarihinin en fantastik ve merak edilen hükümdarı  olan Fatih Sultan Mehmed’in Manisa’daki şehzadelik günlerini de ele aldığı bu ilk romanında, 7 tepeli şehre farklı bir bakış açısı getiriyor ve pek çok tarihi ve dini şahsiyet, Süleyman Peygamber’in düşmanı olan İzebel adında çok güzel bir kadın ile yaşadığı kavga üzerinden kurgulanıyor.
 
Mustafa Kemal Paşa’nın da dahil olduğu , hayal – hayal edilen – hayal eden üçgeninin odak noktasının sorgulandığı BELKIS adlı romanda, mistik ve  gotik ögeler ağır basıyor... Özellikle fantastik kurguya meraklı olanların dikkatini çekecek biçimde ilerleyen konu, okuyucuyu tarihi bir yolculuğa çıkarırken, Süleyman ile Belkıs arasında yaşanan taht meselesi üzerine okuyucuyu odaklıyor.
 
Fatih Sultan Mehmed’in çok farklı bir şekilde ele alındığı bu hikayede, incil ve mitolojik kökenli çok sayıda tasvir de sergileniyor. Hikayede, soru işaretinin noktasına dikkat çekilirken, gönlünün mabedinde yitip gidebileceğini düşünen Süleyman’ın, Belkıs’a yönelik olan belirgin iz’i takibe alması çarpıcı bir dille ele alınıyor.
 
Başta Tim Burton ve Francis Ford Coppola hayranlarının, İngiliz ve Amerikan edebiyatı hakkında bilgisi olanların ve bu bölümün öğrencilerinin, fantastik kurgu sevenlerin ve mistik ve de dini ögelerle ilgilenenlerin dikkatini çekecek bir niteliğe sahip bu psikolojik-gerilim tarzında olan bu romana yönelik, kültür bakanlığı tarafından da talepte bulunulmuştur.
 
Türkiye Barolar Birliği’nin resmi internet sitesinde, İstanbul Ticaret Odasının resmi gazetesi olan Oda Gazetesinde  tanıtımı yapılan , internet üzerindeki kitap satış sitelerinden , DNR mağazalarından ve yayınevinden temin edilebilecek olan BELKIS ‘’’ adlı romanın yazarı Kutluhan Türkdoğru, Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmed ve Hazreti Süleyman ile alakalı roman yazan ülkemiz tarihindeki en genç roman yazarı ünvanına sahip . . .
 
 
‘’’ İz , kendi izinde gizlenen bir iz ile gizlenebilirdi
 
    Nokta gibi tek idi … BELKIS ‘’’





Editör: TE Bilişim