Niğde Spor Tarihi kitabı Niğde ile ilgili ilk spor kitabı oldu.
  Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabı ve Bor Şehri kitabı yazarı Ömer Fethi Gürer bu kere Niğde Spor Tarihi kitabını yazdı. Niğde ilinde sporun farklı branşlarında ilk başlangıcından günümüze değin anlatıların yer aldığı kitap bu alanda da ilk yazar kitabı olma özelliği kazandı.
 Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer Niğde Spor tarihi kitabı için arşiv taramaları yanında eski sporcularla da görüşerek kapsamlı bir Niğde Spor kitabı yaptığını söyledi. 600 sayfayı bulan büyük boy kitap için 6 Kasım 2010 Cumartesi saat 14.00 de Niğde Kültür Sarayında bir toplantı ile kitap Niğdelilerle buluşacağı açıklandı.
 Ömer Fethi Gürer kitap hakkında şunları söyledi.
  Niğde ilimizde tarihi doğayı insanı anlatan yazılarımı yıllardır devam ediyorum. Bu kere Niğde ile ilgili kitaplarımı yayınlamaya başladım. Önce Niğde Kapadokya Başkenti kitabımda tarihi doğası ile Niğde ilini anlattım. Spor kitabımda ise Niğde ilinde farklı spor branşlarında yer alan sporcuları Maçları ve olayları yazdım. Niğde’de profesyonel liğde futbol takımımız olmasada amatör heyecan ile futbol özel bir yeri var. Resimlerle son altmış yıl anlattım. Güreş, atletizm. Boks. Voleybol. Basketbol. Dağcılık yüzme, izcilik, judo, karate, masa tenisi son dönem yeni spor branşları kısacası spor adına Niğde de olanları yazdım. Resimlerle geleceğe bölgede sporun özelliğini taşımaya çalıştım. Niğde Spor tarihi kitabı sanırım Niğde dışında farklı kentlerde de bir llk örnektir.” Dedi.
 Ömer Fethi Gürer kitabın okuyucu ile buluşacağı Cumartesi günü  ilgi duyanları davet ettiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim