Filli Boya Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar’ın özel Atatürk koleksiyonuna ait bir seçkiden oluşan “Dönemin Basınında Atatürk” sergisi 10 Kasım 2011’de kapılarını ziyaretçilere açıyor.

 

Dolmabahçe Sarayı TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı binası ev sahipliğinde,

10 Kasım - 20 Kasım 2011 tarihleri arasında her gün 09.00 -18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek sergi ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.  

 

Ulu önder Atatürk’ün vefatı, cenaze töreni ve sonrasında yaşananlara ışık tutan sergide başta 10 Kasım 1938 tarihine ait gazeteler olmak üzere döneme ait birçok fotoğraf, pul, kitap, broş ve rozet sergileniyor.

 

“Dönemin Basınında Atatürk” sergisi Ulu Önder’in vefatı ve cenaze törenine ilişkin detayları, çarpıcı gazete manşetleri ve fotoğraflarla yansıtarak halkın yaşadığı hüzün ve duygulardan gerçek bir kesit sunması açısından önem taşıyor.

 

Açılışı Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ü anma programı sonrasında yapılan serginin binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. 

 

“Dönemin Basınında Atatürk” sergisinden bazı özel fotoğraflar 10 Kasım 2011 tarihinde Filli Boya’nın www.facebook.com/filliboya facebook sayfasında yayınlanacak özel videodan da ayrıca izlenip paylaşılabilecek.  

 

Editör: TE Bilişim