Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Denetleme Kurulu üyesi ve Ankara Temsilcisi olan şair, yazar Fatih Budak, "İkindi Gölgesi" isimli şiir kitabını, Roza Yayınevi etiketiyle okurlarıyla buluşturdu.

 

Niğdeli Şair Yazar Fatih Budak, Hamle, Millî Gazete, Anadolu Gençlik Dergisi, Millî Şuur, Yeni Dünya, İlk Adım, Dört Mevsim Niğde, Ardıç, Edep, Ayna İnsan isimli gazete ve dergilerde yazıları ve şiirleri yayımlandı. Şairin ilk şiir kitabı olan “İkindi Gölgesi”, altı yıl süren titiz bir çalışmanın ürünü olarak raflarda yerini aldı. “Ve aşk böyle başladı; sere serpe” ve “Ki aşk ile Bismillah; kıyam üzere” başlıklı iki bölümden oluşan kitap içerisinde toplam 33 şiir yer almakta.

 

Şair Fatih Budak, kitapla ilgili şunları söyledi: “Şiirin iç imkânları ile hayatı, insanı yeniden yorumlama, anlama ve anlatma çabasıyla bütünleşen, adanmış bir duruş ile güzelliğe, iyiliğe dair şiirler toplamı ve bir beyaz haber “İkindi Gölgesi”. Çünkü ikindi, üzerine yemin edilen asır vaktidir. İğdişleşmiş kavramlar, ruhsuzlaşmış insanlar ve unutulmuş gayeler:“Asra yemin olsun ki insanlar zarardadır.” Zamanı ve zararı durduran geceye fermandır şiir; şairin düşlerinde bir umut ışığı, bir diriliş muştusu… İşte bu sebepledir ki “İkindi Gölgesi”, kâinatın en içten serüveni olan şiir ile verilmeye çalışılan ezelî ve ebedî mücadelenin varlık boyutunda bir yansımasıdır.”

 

 




Editör: TE Bilişim