Etimesgut Belediyesinin Organize ettiği 7. Uluslar arası Anadolu Günleri Kültür ve sanat Festivalinde Niğde çadırı büyük ilgi gördü.
Etimesgut belediyesinin Festivali geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Ülkü içinden ve dışından geniş katılımın olduğu festivalin Niğde’yi ilgilendiren bölümü festivalin geneli kadar coşkulu ve ilginçti.
Niğde ve İlçeleri adına kurulan çadır,   Etimesgut Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin faaliyetleri 9 gün süren festivale damgasını vurdu.
Konuk sanaçılardan Ahmet Şafak, Niğde Bağları türküsünü okudu, bir başka sanatçı  Bor yöresine ait “Naciyem “ türküsünü okuyunca Etimesgut’da yerleşik   Niğdeliler piste çıkarak Naciyem türküsünün ilginç oyununu oynadılar.
Niğde ve İlçelerinin oluşturduğu çadırda geleneksel kilimler, halılar, Niğde Gazozu, patatesi, elması ve gözlemeleri yer  aldı.
Festivalin son gününde  Anadolu'nun bereketli topraklarında büyük bir emekle yetiştirilen meyve sebzeler de görücüye çıktı. Festival alanında kurulan stantlarda dernek, vakıf, Türkiye Cumhuriyeti ve toplulukları kendine özgü yemek kültürlerini tanıttı. Ankaralılar, meşhur Ankara Döneri, Yozgatlılar, geleneksel Araaşı ve Testi Kebabı, Erzurumlulur, Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolması, Kırım Türkleri, Çibörek, Kırgızlar, Kırgız Pilavı ile lezzet kattılar. Niğdeliler Derneği kendi yörelerinde yetiştirilen Niğde patatesi ve elmasını vitrine taşıdı.
Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı festivale Ankara daki Niğdeliler ile birlikte Mhp Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil, İl Başkan Yardımcısı Hasan Alkaş,  Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, parti yönetiminden Halil Bengü de katıldılar.
Festivalde Mhp   Bor İlçe Başkanlığı tarafından Niğde Gazozu ve Niğde Elması ikramı yapıldı.
 









Editör: TE Bilişim