Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi'nin Düzenlediği 'Engelliler Resim Sergisi' Beklenen İlgiyi Görmedi .
Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi'nin düzenlediği 'Engelliler Resim Sergisi' beklenen ilgiyi görmedi.

Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda geçen hafta açılan resim sergisindeki 56 tablodan 10'u satılabildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Aydın Yıldırım, 10 Aralık'a kadar açık bulunacak resim sergisine tüm Niğdelilerin duyarlılık göstermesini beklediklerini ifade etti.

Sergiye bekledikleri ilgili olmamasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

'Sağ olsunlar açılışımıza Niğde'nin bürokratları ve önde gelen isimleri katılarak bizi onurlandırdılar. Fakat aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan da beklerdik. Sergimize beklediğimiz gibi bir ilgi olmadı. Engelli arkadaşlarımız bu sergi için 3 aydır çalışıyorlar. Buraya gelmelerini ve bu kadar kısa bir sürede ne şartlarda nasıl eserler ortaya koyduklarını görmelerini ve bize destek olmalarını isterdik. Tabloların fiyatlarını da makul fiyatlarda tuttuk. 20 lira ile 50 lira arasında değişen fiyatlarla satılışa sunulan tabloların maliyetleri ise değerinden daha yüksek bir rakama mal oldu. Buna rağmen elimizde 46 adet tablo ise halen duruyor. Umarız Cuma gününe kadar devam edecek sergimiz bu günden itibaren daha çok ilgi çeker ve vatandaşlar çok daha duyarlı davranırlar.'

Kaynak: haberler.com
 
Editör: TE Bilişim