“Eli kalem ve kitap tutanların sitesi” olarak tanınan Defterk.com 7. Geleneksel Yazarlar Toplantısını Çiftlik’te yaptı.
 
Sitenin kadrosunda bulunan 25’e yakın yazar, Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Defterk.com yazarı olan Yusuf Tüfekçi’nin davetlisi olarak geçtiğimiz hafta sonu yaptıkları yemekli toplantıda bir araya geldi. 15 ay önce yayın hayatına başlayan site yazarlarının yedinci toplantısına Ankara’dan ve Nevşehir’den gelen yazarlar da katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Defterk.com sitesinin genel yayın yönetmeni H. İbrahim Tongur, sitenin kültür, edebiyat, sanat ve yaşam haberlerinin yanında; sosyal ve kültürel değerlerini yaşatma, bunları tanıtma ve bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarma çabasında olduklarını vurguladı.
Günümüzde edebiyat, kültür ve sanatın üvey evlat olarak görüldüğünü belirten Tongur; “Yazarlarımızla birlikte elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce güzelliğe, iyiliğe dair sözlerimizi çoğaltmak için yazmaya devam ediyoruz. Sitemiz sadece Niğde’de değil artık tüm Türkiye’de tanınır hale geldi. Bizler geleceğin internet üzerinden inşa edileceğine inanıyoruz. Bu yüzden internetin gücüne inanarak sanal ortamda sanal bir dergi çıkarıyoruz. Defterk.com’da güzel insanlar ve çalışkan yazarlarla beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Yemekten sonra Çiftlik Öğretmen Evi’nde devam eden toplantıya Mavi Hayat İstihdam Derneği teorisyeni ve Başkanı Çiftlik Eski Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Çiftlik Kaymakamı Mehmet Parlak, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, Acar Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Asım Acar ve sitenin yazarları katıldı.
 
Toplantıda söz alan yazarlar sitenin genel yapısı ve işleyişi hakkında görüşlerini bildirdi. Günümüz dünyasında internetin gücü ve etkisini belirten yazarlar, sanaldan gerçek dünyaya bir köprü olan Defterk.com’un kültür, sanat, edebiyat ve hayata dair ne varsa yansıtarak önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurguladı.
 
Toplantıya sitenin yazarları H. İbrahim Tongur, Murat Soyak, İsmail Özmel, Yusuf Tüfekçi, Erdoğan Çelik, Murat Akalın, Erdal Noyan, Osman Aytekin, Ömer Faruk İlhan, Mehmet Küçük, Hacı Erdoğan, Musa Dalkılıç, Hatice Yağmur, Mehmet Baş, Hüseyin Taşova, Kibar Ayaydın, Habip Yüksel, Şabettin Kopan, Muharrem Çifcibaşı, Uğur Arıbaş, Emin Selamoğlu, Osman Sevimli, Samet Usul katıldı.
 
 
 


Editör: TE Bilişim