Bor Belediyesi tarafından projelendirilen ''Bor'lu Bayanlar SODES Sayesinde Spor ve Sanatla Buluşuyor'' projesinin Ebru sanatı sergisi açıldı.

Haber: Borun Sesi Gazetesi
Fotoğraf: Yasin BEKİŞ


Borlu bayanlar Sodes sayesinde spor ve sanatla buluşuyor projesi kapsamında Üstün Park'ta Ebru sergisi açıldı. Kursiyerlerin bugüne kadar yaptıkları resimler sergilendi.

Sergi açılışına Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İç İşleri Bakanlığı Baş Müfettişi Ali Köse, Ebru sanatçısı Meral Bıyık'ın yanı sıra kurum amirleri, Bor Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Ebru sanatçısı Meral Bıyık; "Bor Belediyesinin düzenlemiş olduğu "Bor'lu bayanlar SODES sayesinde spor ve sanatla buluşuyor" projesi bugün sergiye sunuldu. İlk başta Bor Belediye Başkanımız sayın Sıtkı Erat bey'e ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel sosyal bir faliyet. Ebru sanatı çok dinlendirici bir sanattır." diye konuştu.

Kursiyerlerden Zulal Erat Ebru sanatının insanın iç dünyasındaki duygu ve düşüncelerini yansıttığını belirtirken, "Ebru sanatında bize emekleri ve sabrı için hocamız Meral Bıyık'a teşekkür ediyorum. Ayrıca bu birbirinden güzel eserleri yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Umarım tekrar böyle bir proje Bor Belediyesi kapsamında gerçekleşir, bizlere sunulur ve Bor'lu bayanlarımız tekrar Ebru kursuyla buluşur. Bu bağlamda Bor Belediye Başkanımız Sıtkı Erat'a da teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Bu projede büyük bir emeği geçen proje koordinatörü Ahmet Urasoğlu ise Bor'un bu tür projelere ihtiyacı olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "İlçemize böyle bir proje kazandırdıkları için başta Bor Belediyesi Başkanımız Sıtkı Erat'a, SODES kapsamında Kalkınma Bakanlığımıza ve Niğde Valiliğine emekleri için teşekkür ediyorum. İlçemizde böyle etkinliklerin daha da artmasını temenni ediyorum. Bu tür projelerin bayanlarımıza daha iyi imkanlar sağlayacağını düşünüyorum. Bu proje kapsamında sadece Ebru değil, spor ve sanat kurslarıda açtık. Spor kurslarında yaklaşık olarak 500 bayan eğitim gördü. Ebru kursunda da 150 kursiyerimiz eğitim aldı. Projemiz 200 bin liraya yakın bir bütçeyle başladı. Bunun 40 bin lirasını Bor Belediyemiz karşıladı. Geri kalan miktarıda Kalkınma Bakanlığı gönderdi. İnşallah bundan sonraki projelerimizde memleketimiz için iyi olur. Ayrıca bu pojede emeği geçen Niğde İl Özel İdaresi AR-GE Biriminde görevli Ali İlker Atabay'a da çok teşekkür ederim." dedi.


 
Editör: TE Bilişim