Bor Ülkü Ocaklarının düzenlediği Çanakkale Şehitlerini Anma Günü proğramı Ülkü Ocakları Sosal Salonunda çeşitli etkinliklerle anıldı.


Ülkü Ocaklarının Anma gününe başta MHP İl Başkanı Şakir Sevdi ve yönetim kurulu üyeleri MHP İl Başkan Adayı Hakan Er ve ekibi Bor MHP İlçe Başkanı Başkanı Şefik Çalgın ve yönetim kurulu üyeleri MHP Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Bor Ocak Başkanı Yasin Koral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadi Nakipoğlu, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Şehitlerini Anma programı açılışını yapan Bor Ocak Başkanı Yasin Koral saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. 

 

 

Bugün burada; “Ülkemizin bağımsızlığını ve bütünlüğünü korumak uğrunda canlarını feda eden kahraman şehit askerlerimizi.Bizlerin can ve mal güvenliğini korumak amacı ile canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi ve yurdumuzun en ücra köşelerinde insanlarımıza aydınlatma yolunda fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

 

 

Barutun kanla, Kanın canla, Canın vatan,namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür .Bugün;ölümsüzlük şerbetini içenlerin birkez daha cennete kavuştukları gündür.Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz!Sizleri bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ayıramayacaktır.Kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacaktır.

 

Değerli konuklar huzurunuzda ilçemiz şehitlerini bir kez daha yoklayalım.

 

-Alb.Nuri PAMİR,-Piyade.Yzb Mustafa Reşit BEYİT

-Pilot Utgm İsmet ERTAN

-Kd Bçvş Erkan DURUKAN

-J Kd Üçvş Cihangir BEKİŞ

-JKd Çvş Burhan GÜNKAN

-JKd Çvş Erdal SONGUR

-P.UzÇvş.Atıf GÜNKAN

-Polis Memuru Halil Akkoç

-P.Çvş.Hasan TUNCEL

-P.Çvş.Reyhani AVŞAR

-J.Komd.Onb.Halil KORKMAZ

-J.Onb.Yılmaz GÖKÇEN

-P.Onb.Mevlüt GÖKGÖZ

-J.Er Yusuf AL

-J.Er Sedat SEFALI

-P.Er Resul AYGÜN

-J.Er Ferhat ATLI

-J.Er Yusuf AKYAZ

Ve bu vatan  için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor. Ailelerine yakınlarına ve Türk milletine bir kez daha baş sağlığı diliyorum.Programımıza katılımınızdan dolayı Bor Ülkü Ocakları Başkanı olarak şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

 

Bor Ülkü Ocağında Konferans  verdi
 
 
Bor Ülkü Ocaklarının düzenlemiş olduğu Çanakkale Şehitlerini Anma toplantısın da Çanakkale Şehitleri ile ilgili bir konferans verildi.
 
 
 Konferans da konuşan Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sadi Nakipoğlu Çanakkale ruhunu tarihçilerimiz ve yazarlarımız bu güne kadar yeterince anlatmadığını belirterek gelecek nesillerimize Çanakkale’yi daha iyi anlatılmasının gerektiğini söyledi. Daha sonra şehitlerimiz anısına Yasini Şerif okundu.
 
Konferansa katılanlara ocak tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. 




Editör: TE Bilişim