Bor İlçe protokolünün bir kısmı ,merkez mahalle ve köy muhtarları Türk Hava Kurumu Niğde ve Bor Şubeleri tarafından ortak hazırlanan bir program çerçevesinde  Ankara Etimesgut’ta bulunan Türkkuşu tesislerinde misafir oldular. Uçuş yaptılar, Toplanan Kurban Derilerinin nerelere gittiğini bizzat gördüler. 

 

Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi Saymanı Erhan Özkan ve Bor Şube Saymanı İlker Türker öncülüğünde ve rehberliğinde,İki gün evvel Bor Belediyesi önünden sabah saatlerinde Ankara’ya hareket eden Bor Kafilesi, yol boyunca hem birlikte sohbet etti,hem de Muhtarlar, ilçe protokolü ile köy ve mahalleleri hakkında görüş alış verişinde bulundular. Şereflikoçhisar mevkiine varıldığında Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç sürpriz yaparak otobüsün kontrolünü aldı, direksiyonuna geçerek bir süre şoförlük yaptı. Bor Kafilesi öğlen 12.40’da Ankara, Etimesgut THK Türkkuşu tesislerine ulaştı. İki gün boyunca misafir edilecekleri tesiste, Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu Hemşerilerini karşıladı. 47 kişilik Bor Kafilesi birlikte öğlen yemeği yiyen Milletvekili THK Türkkuşu Gökçen Havacılık Genel Müdürü Necdet Şendil’i Bor İlçe Protokol üyeleri ile birlikte ziyaret ederek, tesis ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. İlçe merkez ve köy muhtarlarına, Havacı Pilotlar ve Teknisyenler tarafından, Tesis havaalanı hangarında Yangın Söndürme Uçakları ve diğer uçaklar hakkında bilgi amaçlı tanıtım yapıldı. Daha sonra Muhtarlara Model Uçak Atölyesi gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ziyaretler sonrası, sekizer kişilik gruplar halinde Bor Kafilesi tek motorlu uçaklar ile havalanarak Ankara semalarında uçuş tur yaptı. Bir çok muhtarın, hayatında ilk kez uçak ile uçuş yapmanın verdiği heyecan yüzlerinden okunuyordu.

Bor ilçe protokolü ise, tek motorlu uçak ile pilotların tanıtımı ve uçuş bilgileri vermesi eşliğinde, havalanarak yerden 500 metre yüksekte 17 dakikalık bir uçuş yaptı.

Uçakta Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Bor İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın yanı sıra  Borhaber.net sitemiz Editörü Bendeniz Gazeteci-Yazar Dâhi Gedik ve Gazeteci Abdurrahman Yılmaz aynı uçakta bir arada uçuş yaptılar.

Bir sonraki gün, Ankara ziyaretlerinde bulunan Bor Kafilesi, Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ederek Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu tarafından misafir edildiler.

Ankara THK Türkkuşu tesislerine ziyarete giden Bor Kafilesinde, başta Bor İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin olmak üzere Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, THK Saymanları Erhan Özkan ve İlker Türker, Bor THK Şube Başkan Yardımcısı Kadir Yalçın, Bor Merkez Köy ve Kasabaları Bor Muhtarlar Derneği Şube Başkanı ve Harım Mahallesi Muhtarı Ali Önsay, Merkez ve köy muhtarları katılırken. Gazeteci Abdurrahman Yılmaz www.borhaber.net editörü  Gazeteci-Yazar Dâhi Gedik programı takip etti. Tarihe haber notunu düştüler.

Editör: TE Bilişim