Beyazay Derneği Niğde Şubesi Engellilere İş İmkanı Sağlayacak Projeler Üretiyor…
 
 
Türkiye Beyazay Derneği Niğde Şubesi geliştirdiği projelerle engellileri iş sahibi yapmayı planlıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Beyazay Derneği Niğde Şube Başkanı ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir protokol ile Beyazay Derneği Niğde Şubesi tarafından Görme Engellilere yönelik Bilgisayar kursu düzenleneceğini söyledi.
 
“Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının 20 Nisan 2009 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşleri Hayrunnisa Gül tarafından başlatıldığını vurgulayan Alkan, “Bu kampanya Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği tarafından sanat, sinema, spor ve medya grubundan büyük bir katılım ve destekle başlamıştı. Bizler de, bu kampanyanın içerisinde gönüllü ve etkin birer kişi olarak görev aldık. Türkiye Beyazay Derneği, bu kampanya içerisinde aktif olarak yer almış ve başarılı bir çalışma sergilemektedir” dedi.
 
“Niğde’de kampanya çok başarılı oldu”
İlimizde yürütülen bu kampanyada büyük başarı elde edildiğini belirten Beyazay Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan; “Nisan 2010 tarihi itibariyle ilimiz, Türkiye’deki en başarılı 18 il içerisinde yer almış ve ödüllendirilmiştir. Bu çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren başta sayın valimize, yazılı ve görsel medyamıza, yerel Yöneticilerimize, okul yöneticilerimize, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimize ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“Ayrım yapmıyoruz”
Derneğin kısa bir tanıtımını yapan Şube Başkanı Alkan, şunları söyledi: “Türkiye Beyazay Derneği; aralarında hiçbir cinsiyet, milliyet, ideolojik, din, mezhep, etnik köken ayrımımı gözetmeden eğitime ve yardıma ihtiyacı bulunan her tür engel gruplarını kapsayan tarafsız, ilkeli bir dernektir. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak; yolda karşılaştığımız bir trafik kazasında hasta kan kaybediyor, yapacağımız ilk iş, onun kanamasını durdurmak ve ambulans çağırarak en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırmak olmalıdır. Yoksa onun milliyetini, cinsiyetini ideolojisini sormak olmamalıdır, bu hem de gereksiz, hem de bize zaman kaybettirir. Veya biz bir kaza geçirdik ve kan kaybediyoruz; bize ulaşanlardan ilk yapmalarını istediğimiz şey cinsiyetimizi, milliyetimizi sorgulamak, kimlik bilgilerimizle ilgilenmek değildir; bize bir an önce ilk müdahaleyi yapmaklarıdır. İşte Derneğimiz de her türlü engel grupları arasında hiçbir ayrım yapmadan, öncelikli olarak onlara gerekli eğitimi vermek ve onların hayatın içinde yer almalarına yardımcı olmaktır.”
 
“Kurslar açıyoruz”
Türkiye Beyazay Derneği olarak çeşitli kurslar sayesinde engellilerin hayata bağlanmaları, mutlu olmaları, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerini ve kendi kendilerine yeterli hale gelmelerini amaçladıklarını söyleyen Alkan, “Türkiye Beyaz derneği ile Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir protokol ile Beyazay Derneği Niğde Şubesi tarafından Görme Engelliler Bilgisayar kullanımı kursu düzenlenecektir. Dört buçuk ay süreli olan 720 saatlik bu kursumuza, en az yüzde 40 ve üzeri Görme Engelli olan, 16 yaşını tamamlamış bay-bayan, okur-yazar olan ve Niğde iş Kurumu Müdürlüğünde kayıtlı olan kişiler katılacaktır.” dedi.
 
Beyazay Derneği Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan, Türkiye Beyazay Derneği ve Avea işbirliğiyle yürütülen görme engelliler cep telefonu kullanımı eğitimini kapsayan “Mobilişim” projesi kapsamında Niğde’de 22 Ocak 2011 tarihinde seminer düzenleneceğini de sözlerine ekledi.






 
Editör: TE Bilişim