Video Sayfanın Altında

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Belediye-Üniversite işbirliğiyle düzenlenen aşure ikramı büyük ilgi gördü. Belediye ayrıca şehrin değişik bölgesinde de halka aşure ikram etti.

 

Niğde Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen aşure ikramına, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Üniversitede düzenlenen aşure ikramı, Gazi İlköğretim Okulu, Pazartesi Pazarı, Cumhuriyet Meydanı ve Dışarı Camii önünde de Belediye Başkanı Faruk Akdoğan katılımıyla devam etti. Muharrem ayının Aşure günü nedeniyle Niğde Belediyesi hazırladığı aşureyi vatandaşa da dağıttı.

 

Öğlen saatlerinde ilk olarak Niğde Üniversitesi kampus alanında başlatılan aşure dağıtımına konuşan Rektör Görür Kent-Üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin yaşandığını belirterek; “Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’ın bu güzel günü düzenlemede ki büyük katkısı nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum. Aşure günü aslında bizim inancımızda çok önemli yeri olan günlerden bir tanesi. Bugün inancımıza göre önemli olayların olduğu bir gün. Arşın, yerin göğün yaratıldığı, denizin, yıldızın, ayın yaratıldığı, cennetin cehennemin yaratıldığı bir gün. Hz. Adem’in yaratıldığı yine tövbesinin kabul edilip cennete kabul edildiği bir gün. Hz. İbrahim’in ateşten kurtulduğu bir gün, Hz. Musa’nın Firavun’un zulmünden kurtulduğu Firavun’un helak olduğu bir gün. Aslında aşure bildiğimiz gibi çok farklı malzemenin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bir yiyecek. Dikkat edin teklik içinde çokluğu barındıran bir yiyecek. Aşureyi ben sevmiyorum diyen insan sayısı da çok az. Demek ki birçok malzemeyi bir araya getirip bir tek yemek olarak sunup insanlara lezzet vermek tat vermek mümkün” şeklinde konuştu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’da bu yıl üniversitede ikincisi yapılan aşure şenliğini geleneksel hale getirdiklerini belirterek; “Niğde’mizin farklı noktalarında aşure dağıtımını gerçekleştirdik. Gazi İlköğretim Okulunda, Pazartesi Pazarında, Meydanda ve Dışarı Camii önünde. Diğer yandan Üniversitemiz Yerleşkesinde de  üniversitemizle işbirliği içersinde bu programı ikinci kez gerçekleştiriyoruz. Kısmet olursa seneye bu programı düzenleyeceğiz. Kent ve üniversite kaynaşmasını sağlayacak etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 Aşure kazanlarının önünde kuyruk oluşturanlar, yaz ayından kalma sıcak bir günde aşure çorbası içti. 



Editör: TE Bilişim