Niğde Dernekler Federasyon Başkanı Hafize Şahiner, Niğdelileri "Başkentte Niğde Günleri-1" etkinliğine katkı sağlamaya, fikir yürütmeye ve elini taşın altını koymaya davet ederek; “Bu bizim değil Niğde’nin organizasyonu, hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
 
          Federasyon Başkanı Hafize Şahiner, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban ve Niğde Dernekler Federasyon Başkan Yardımcısı Ahmet Çimen Şahiner Otel’de "Başkentte Niğde Günleri-1" etkinliği hakkında basın toplantısı düzenledi.
 
       Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 27 Eylül’de düzenleyecekleri "Başkentte Niğde Günleri-1" etkinliğinin Niğde’nin aynası olacağını söyledi.
  
 KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPACAĞIZ
 
Balaban, birliktelik içerisinde Niğde’ye yakışır bir etkinlik yapacaklarını vurguladı.
Niğde Dernekleri Federasyon Başkanı Hazife Şahiner; “ Bir yıldır Başkentte Niğde Günleri olarak bir organizasyon yapmak için faaliyet içerisindeyiz. Amacımız Niğde turizmini, Niğde kültürünü Ankara’da Türkiye çapında ardından da uluslar arası boyutlarda tanıtmaktır. Bu organizasyon Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 27 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecektir. Önümüzdeki günlerde Sivil Toplum Örgütleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Belediye Başkanları, Kaymakamlar ve Sayın Valimizin katılımıyla bir koordinasyon toplantısı yapacağız” dedi.
      
 BU BİZİM DEĞİL NİĞDE’NİN ORGANİZASYONU
       
         Şahiner; “ Bu konuda neler yapabiliriz? Neler yapamayız? konusunda bütün Niğdelilerin fikir jimnastiği yaparak nasıl Niğde’yi nasıl tanıtacağımız? konusunda önerilerini bekliyoruz. 27 Eylül’e kadar zamanımız var bu çalışmaları yapıp Ankara’da Niğde’yi en güzel şekilde temsil etmek esas amacımız olacak. Bu konuda bütün Niğdelileri organizasyona katkı sağlamaya fikir yürütmeye elini taşın altını koymaya davet ediyorum. Bu bizim değil Niğde’nin organizasyonu hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
       Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Bin 600 metre karelik kapalı bir alan, 3 bin metrelikte açık alan bulunduğuna değinen Şahiner; “Alanlar tamamen Niğdeli esnafların kullanacağı stantlarla dolu olacak. Stantlarda Niğde turizmini, kültürünü sergileyeceğiz. Bu nedenle tüm Niğdelilerden destek istiyoruz. Etkinlikte kalabalığı sağlayamazsak tanıtımı gerçekleştiremeyiz” diye konuştu.
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim