Bu hafta sonu  23 Temmuz 2011 Cumartesi günü Altunhisar İlçesinde 2. Aşık Tahir-i Kültür Şenliği ile aynı gün Bor İlçemiz  Kemerhisar beldesinde 11. Tyana Kültür ve Turizm Festivali yapılacak.
Aynı Bölgede aynı gün iki ayrı kültür programı yapılıyor. Tesadüf değil çünkü geçtiğimiz yıllarda da aynı gün yapılmıştı.
Altunhisar’da Aşık Tahir-i Kültür Şenlikleri
Altunhisar Aşık Tahir-i Kültür Şenliklerinin bu yıl ikincisi yapılıyor.
Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar Belediyesinin ortaklaşa düzenleyeceği Kültür Bakanlığının desteklediği Aşık Tahir-i Şenlikleri 23 Temmuz 2011 Cumartesi günü yapılacak. Altunhisar İlçesi Şehit Cihangir Bekiş meydanında yapılacak olan şenlikler 23 Temmuz 2011 Cumartesi günü saat 11:00’da başlayacak ve gece 22:30’a sürecek.
Bütün vatandaşlarımızın davetli olduğu belirtilen şenliklerde Aşık Tahir-i anılacak, yerel ve TRT sanatçıları sahne alacak, folklor ve havai fişek gösterisi yapılacak.
Kemerhisar’da 11. Tyana Kültür ve Turizm Festivali
Aynı gün bir diğer program ise Kemerhisar beldesinde yapılacak olan  11. Tyana Kültür ve Turizm Festivali.
23 Temmuz 2011 Cumartesi günü saat 16:30’da başlayacak olan Festivalde, bağlama ve Ney dinletisi ile başlayacak. Çeşitli yarışmalar ve halk oyunları gösterisi ile Grup Harbiye konseri gerçekleşecek.
Seel Ajans’ın organize ettiği programın  sürpriz sanatçısı Ankaralı Namık Festivale katılan konuklara  konser verecek.
 
Editör: TE Bilişim