Altunhisar Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Aşık Tahir-i Kültür Şenlikleri geçtiğimiz hafta sonu görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.
 
Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Aşık Tahir-i Kültür Şenlikleri geçtiğimiz hafta sonu görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Altunhisar Şehit Jan. Kd. Üstçavuş Cihangir Bekiş Tören Alanı’nda gerçekleştirilen şenliğe Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, 22. dönem Milletvekili Erdoğan Özegen, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nin Ortaklar Köyü kırsalında PKK'lıların açtığı ateş sonucu şehit olan Astsubay  Cihangir Bekiş’ in isminin verildiği tören alanının açılışı ile devam etti.
 
Niğde Valisi Alim Barut ve şehit ailesi tarafından açılış kurdelenin kesilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı tarafından gerçekleştirildi. Sarı, “Şehit ailesinin acısını yüreğimizde paylaşıyoruz. Cihangirimizin adı ana ocağı olan Altunhisar’ da yaşatılmaya devam edilecektir.Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Aşık Tahir-i Kültür Şenlikleri’ ne hepiniz hoş geldiniz.Altunhisar’ımızın ilk şenliği olan Aşık Tahir-i Kültür Şenlikleri kısmet olursa her yıl düzenlenecek” dedi.
            
ALTUNHİSARLILAR YÜKSEKOKULDAN VAZGEÇMEYECEK
 
Altunhisar’ın ilk isminin Anduğu olduğunun dile getiren Sarı, “Cumhuriyetin ilanından sonra 1928’de Ortaköy’ e çevrilen isim,1956’da Altınhisar olarak değiştirilmiş olup 1991 yılında ise Altunhisar ismi ile  Niğde’ye bağlı ilçe konumuna getirilmiştir. Göreve başladığımız da Altunhisar’ımızın birçok eksiği olmasına rağmen yılmadan çalışarak bu eksikleri giderdik ve gidermeye de devam edeceğiz.
 
Görev yaptığımız zaman içerisinde ilçemize otobüs terminali, kapalı spor salonu, TOKİ, spor kompleksi, milyonlarca ağaç ve bunlar gibi nice şeyler kazandırdık. Bunları ilçemize kazandırmakla yılmadık ve hizmetten vazgeçmedik. Saz Üstadı Neşet Ertaş’ ın bir türküsü vardır ‘ İki büyük nimetim var.Biri anam biri yarim’ diye.Bizde Altunhisarlılar olarak bu türküyü söylüyoruz ve diyoruz ki, ‘İki büyük nimetimiz var.Ya Yüksek okul , ya yüksek okul.Altunhisarlılar olarak bu yüksekokuldan vazgeçmeyecek ve bu okulu ilçemize kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
Erdal Sarı, “ Bu şenliğe gelen misafirlerimize Mevlana’nın biz sözü ile hoş geldiniz demek istiyorum.Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim. Olur ya kalp durur, akıl unutur. Ben dostlarımı ruhumla severim. O ne durur, ne unutur’Bende şenliğimize gelen dostlarımıza buradan sesleniyorum. Biz sizleri ruhumuzla seviyoruz.Hepiniz şenliğimize hoş geldiniz” dedi.
 
BİRLİK VE BERBERLİK DÜŞÜNCESİ KAYBEDİLMEMELİ
            
Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı, “ 1 Aşık Tahir-i Kültür Şenlikleri ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Bu şenliklerin iki önemi vardır. Diğer konuklarımızın da değindiği bu özellikler köyden kasabadan göç eden vatandaşlarımızın bu şenlikler sayesinde memleketlerinden uzak kalmamaları ile birlikte, vatandaşların birlik ve beraberlik içinde olmalarını sağlamaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ricam her yıl gerçekleştirilecek olan bu şenliğe katılmaları ve birlik ve berberliklerini kaybetmemeleridir” diye konuştu.
 
ALTUNHİSAR BARAJI İÇİN 4 MİLYON TL’LİK ÖDENEK ÇIKARTTIK
 
Niğde Ak Parti Milletvekili Muharrem Selamoğlu, şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, “ Bu şenlikler sayesinde gurbetteki hemşehrilerimiz memleketlerine gelerek hasret kaldıkları duyguları burada yaşayabilmektedirler.Altunhisar günden güne gelişen bir ilçemiz olmaktadır.Bu ilçemize çok şey kazandırdık.TOKİ, Kapalı Spor Salonu ve bunun yapıların yanı sıra şimdide barajdaki sıkıntımızı çözmenin müjdesini buradan vermek istiyorum.Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığım görüşme sonucunda Altunhisar Barajı’mızın membran kaplanması için 4 milyon TL’lik bir ödenek çıkarttırdık. Altunhisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
KÜLTÜR MADDİ VE MANEVİ ÖZELLİKLERİN BÜTÜNÜDÜR
             
Niğde Valisi Alim Barut, “Kültürbir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe denir. Ülkemizde gerçekleştirilen bu kültür şenlikleri sayesinde yeni nesile geçmiş özelliklerimiz ve yaşatılması gereken öğeler aktarılmaktadır. Bu şenlikler sayesinde gurbette yaşayan vatandaşlar yılda bir kez de olsa memleket hasretlerini giderebilmekte ve birlik ve beraberliğin yaşanması sağlanmaktadır” dedi.
 
Konuşmaların ardından Altunhisarlı genç kızlar tarafından davetlilere halk oyunları gösterisi sergilendi. Ardından Niğdeli Ali Ercan sahneye çıktı. Niğdeli Ali Ercan tarafından seslendirilen ilahiler ve tasavvuf şarkıları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
 
Müzik ziyafetinin ardından Protokol üyeleri tarafından Altunhisarlı öğrenciler arasından Altunhisar Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap okuyan çocuklara ve Altunhisar’ da başarı gösteren siyasiler ile iş adamlarına ödülleri verildi.Ödül takdimlerinin ardından Aşık Tahir-i’ nin Anıtı ziyaret edildi. Yazar Hacı Angı tarafından Aşık Tahir-i’nin mezarının nasıl Altunhisar’ a getirildiği anlatıldı. Altunhisar Belediyesi Kültür Evi’ ne geçilerek misafirlere ikramlarda bulunuldu. İkramların ardından tekrar geçilen tören alanında yöresel sanatçılar ve Enver Meralli’nin Türk Halk Müziği ziyafeti seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.Havai fişek gösterisinin ardından 1. Aşık Tahir-i Kültür Şenlikleri sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim