Akpınar Dergisi 63. Sayısında sayısında Prof.Dr. Erol Güngör özel sayısı olarak çıktı.  Akpınar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Özmel derginin önsöz yazısında şu görüşlere yer verdi. 

Kıymetli bilim adamımız, Prof. Dr. Erol Güngör’ü vefatının 33. yılında saygıyla anıyoruz.

Erol Güngör, sosyal psikoloji gibi önemli bir bilim dalının ilk malzemelerini toparlayan ve bu çalışmalarını titizlikle ve bir bilimsel disiplin içinde yapan örnek insanlardan birisidir. Bilimsel bir çalışma nasıl yapılır sorusuna; yazdığı eserlerle; güzel örnekler vermiş, bu konudaki temel eserleri tercüme etmiştir.

Araştırmada metot konusunun, üzerinde durulması gereken önemde bir konu olduğunu anlatmış, örneklendirmiştir. Önce konunun sınırlarını tarif etmiştir. Bu sınırlar içinde ülkemizde, doğuda batıda yazılmış temel eserleri gözden geçirmiş, değerlendirmiş ve bütün bu düşünce temrinlerinden sonra, konuyu enine boyuna tartışmaya açmıştır.
Meselelere bakışını, değerlendirmelerinden bazılarını beğen-meyebilirsiniz, yalnız şunu size; objektif olmaya çalıştığını ve hakikati aramaktan başka bir kaygısının olmadığını; kuvvetle hissettirir. Siz de bu ortaya konan yüreğe karşı bir güçlü itiraz bulamaz, saygı duyarsınız.

Erol Güngör, üzerinde dikkatle durulması, eserleri titizlikle okunması gereken bilim insanlarımızdan birisidir ve Akpınar Dergisi 63. sayısıyla; bilim ve kültür dünyamıza katkılarından dolayı; vefa borcunu ödemek gibi bir duyguyu yaşamak istemiştir.

Birçok sosyal meseleyi ve zaman zaman faydalı olacağını düşünerek tekrar ettiğimiz bir takım bilgi kırıntılarını teşrih masasına yatırıp mana ve mahiyeti üzerinde durmayı az akıl ettiğimiz, özellikle bu dönemde, onun bakışının ve değerlendirmelerinin ne kadar kıymetli bir muhtevaya sahip olduğunu görmeliyiz.

Bir şey benzeri ile mukayese edilir deriz ama uygulamada dikkatimizden kaçar. Elma elma ile armut armutla karşılaştırılır. Ben meyve tercihinde elmaya öncelik veririm dersiniz. Ama elma armuttan daha iyidir derseniz bu sizi aşar, bir değer hükmü olur ki ne derece kabul görür bilinmez.

Erol Güngör benzerlerinden farklıydı, onu görmezden gelmek, eserlerinden faydalanmamak,  çoğumuz için bir kayıp olacağını söyleyebilirim.
Vefatının 33. yılında onu rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Akpınar güzel yazı ve şiirlerle huzurunuzdadır. Yeni sayılarda buluşmak dileği ile sağlıcakla kalın.


 
Editör: TE Bilişim