Niğde’de Avukat, Şair, Yazar İsmail Özmel tarafından yayınlanan, Akpınar Dergisi 60. sayıya ulaştı.  Kültür, Sanat ve Edebiyat alanında iki ayda bir yayınlanan ve 10 yıldır yayın hayatına devam eden Akpınar Dergisi’nin Kasım  – Aralık sayısı yayınlandı.

Derginin Genel Yayın yönetmeni de olan Avukat İsmail Özmel derginin 60. sayısı tanıttı. 


 Av. İsmail Özmel; "60. sayı ile onuncu yılın son sayısını takdim ediyoruz. Demek ki Akpınar on yaşını doldurdu. On yıl azımsanacak bir süre olmasa gerektir. Bunun anlamı; elbette yaşayanlar,  anılarına kâğıt, kalem ve matbaa mürekkebi karışmışlar olanlara; daha fazla bir manayı ve değeri ifade eder. Mutluyuz.


Size hatırlatmakta heyecan ve mutluluk duyduğum bir başka olay 2015 yılı Nobel kimya ödülünün Prof. Dr. Aziz Sancar ‘a verilmiş olmasıdır. Aziz Sancar’ı kutlarken genç bilim insanlarımızın bu başarılı insanı örnek almasını diliyorum.

Ne güzel bir tesadüf, bu sayıda dört kitap tanıtma yazısı bir araya geldi. Ahmet Vehbi Ecer, Oğuz Çetinoğlu, Mehmet Baş, Gökhan DEMİR’İn yazıları.

Oktay Akbal dosyasında; Kibar Ayaydın, Oktay Akbal’ın bir hikâyesine derkenar yazısında; yazarın sanatı ve hayata bakışı hakkındaki tespitlerini; Alper Lütfi Göncü’nün, Oktay Akbal’la 2009 yılında yaptığı söyleşiyi bulacaksınız.

İsmail Özmel şiir üzerine düşünceler ve şiir günleri üzerine, Murat Soyak edebiyat günlüklerini, Nevzat Topal Bahaeddin Doğan zaviyesini yazdı .

Şiirlerde bendenizin iki damlası ile Murat Alp Hocanın, Engin Namlı M. Nihat Malkoç ve Uğur Yeşilyurt’un şiirlerini; diğer yazılarla birlikte; zevkle okuyacağınızı umuyoruz. Daha güzel ve zengin sayılarda buluşmak dileği ile sağlıcakla kalın, mutlu olun.

 

Mardin ili Savur ilçesinde doğan bilim adamımız, kimya bilimine katkılarından dolayı bu ödüle layık görüldü.

ABD'deki Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser tedavisinde 'ritmik saat' buluşuna imza atarak dünyaca çapında üne kavuşmuştu. 1946 yılında Mardin'de dünyaya gelen, Sancar, 'DNA tamiri' ve 'hücre döngüsü kontrol noktası' gibi konularda yaptığı çalışmalarla da adını duyurmuştu.

Prof. Dr. Aziz  Sancar,  gerçekleştirmiş olduğu 300'e yakın bilimsel makale ve bu makalelere yapılan 12 binden fazla atıfla, bilimsel araştırmada eşine az rastlanır bir başarıya imza attı. İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra yurtdışında yaptığı çalışmalarla Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne kabul edilen Sancar, buraya kabul edilen üç Türk'ten biri olmuştur.”

Akpınar olarak Aziz Sancar’ı bu başarısından dolayı tekrar kutluyor,  daha nice başarılara ulaşmasını diliyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilişim