AK Parti Niğde Gençlik Kolları 12 Mart İstiklal marşının kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve kapsamında program düzenledi.

 

 

Niğde İl Kültür merkezinde gerçekleşen programda İmam Hatip Lisesi öğrencisinin Kuran-ı Kerim okuyarak start aldı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı bir açılış konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından AK Parti Gençlik Kolları yönetim Kurulu üyesi Perihan Ballı, İstiklal marşının 10 kıtasını okuyarak katılımcılardan büyük beğeni topladı. Program slayt gösterisinin ardındın, 9 Ocak 1916'da Çanakkale'de şehid olan Gümüşhaneli Üsteğmen Zahid'in eşine hitaben yazdığı ve şehid düşeceğini hisseden üsteğmenin mektubu gençler tarafından canlandırıldı. Resim sergisinin de yapıldığı programda konuşmacı olarak Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kılıç’ın konferansıyla son buldu.

 

 

Programa AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam, Niğde İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda Üniversite öğrencisi katıldı.

 

 

Programda açılış konuşmasını yapan AK Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı, “Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp; başına kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. Irkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşan; haçlı ordularının  milletimizi yok etmek amacıyla karadan, denizden ve havadan üzerimize saldırdığı büyük bir haçlı saldırısıdır. Kürd’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Arnavut’u, Arap’ı, Boşnak’ı, Gürcü’sü  ile, bayrağını düşürmemek için yan yana   şehit düştüğü büyük vatan savunmasıdır. İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale” dedi.

 

Çanakkale’de hiç şehit vermeyen tek bir ilimiz bile olmadığını söyleyen Kirazcı, “Çanakkale’de Türklerle et tırnak gibi kaynaşan Gayrimüslim vatandaşlarımızdan da vatanı için hayatını verenler olmuştu. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

Kirazcı konuşmasının ardından şiir okuduktan sonra program devam etti.

Türkiye Cumhuriyetinin Milli Marşı İstiklal savaşı kabusunda Mehmet Akif’in dilinden yazıldığını söyleyen Prof. Dr. Remzi Kılıç, “Çanakkale savaşı bütün yoksulluğa rağmen güçlü askerlerimizin canını seve seve vererek kazandığı bir savaştır.  97 yıl önce güçlü görünen düşmanı sarsmıştır. Tarihimizin altın sayfalarında olan Çanakkale, bütün gücüyle savaşan şanlı askerlerimiz Türk’ün kahramanlığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

Gençlerin Çanakkale’ye mutlaka gitmeleri gerektiğini söyleyen Kılıç, Aziz Türk Milletimizi,vatanımızı barış ve kardeşlikle yüceltmeliyiz diyerek sözlerine son verdi. Konferans sonrasında Konuşmacı Prof. Dr. Remzi Kılıç’a katılımlarından dolayı AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi plaket vererek program sona erdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim