Türk Edebiyatının ulu çınarlarından Haziran ayında kaybettiğimiz büyük şair Abdurrahim Karakoç için ilk kez kitap hazırlandı. Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (Yazsanbir) Başkanı Hayrullah Eraslan tarafından hazırlanan ve 150 yazar ile şairin yer aldığı kıtap Nar Yayınlarıdan çıktı.


‘Abdurrahim Karakoç’ adlı kitabın önsözünü ünlü şair Bahaettin Karakoç kaleme aldı. Bahaettin Karakoç
: ‘Bu kitap, Abdurrahim Karakoç anısına hazırlanmış bir anıt-kitaptır.’ dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği, Avrasya Yazarlar Birliği ve Eskader tarafından da katkıda bulunulan kitapta ilgili kuruluş başkanlarının yazıları da yer alıyor. Ayrıca Zaman, Hürriyet, Sabah, Türkiye, Yeni Şafak, Bugün, Yeni Akit, Yeniçağ, Milli Gazete, Milat, Önce Vatan ve Anayurt gazetelerinden bazı köşe yazarlarının makalelerini de kitapta görmek mümkün. Edebiyat dünyamızın önde gelen kimi isimleri  de vefa örneği göstererek bu kitap için yazı kaleme aldılar.Abdurrahim Karakoç kitabını hazırlayan, aynı zamanda Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (Yazsanbir) Başkanı Hayrullah Eraslan:

“Abdurrahim Karakoç’un şiirlerini Dadaloğlu'na, Karacaoğlan'a bazıları da Fuzulî’ye benzettiler. Erzurumlu Emrah, Bayburtlu Zihni, Nef’î, Seyranî ve Dertli’den daha iyi olduğunu söyleyenler de oldu. Oysa ki Abdurrahim Karakoç sadece kendisi idi. Halk şiiriyle kendine has bir tarz ve köşe oluşturmayı başarmıştı. Hece ölçüsünü ustaca kullandı. En güzel aşk, tabiat ve yergi şiirlerini yazdı. Çok güçlü ironiye sahip ve imajları kendine hastı. Şiirleri daha yaşarken dilden dile dolaşıyordu. Tarihin altın sayfasına geçecek ölümsüz eserler verdi.” Dedi.

Eraslan, “Abdurrahim Karakoç için ilk kez bir kitap hazırlandı. Kitap Nar Yayınları’ndan çıktı. Üstad ile ilgili bütün bilinmesi gereken ve onun hakkında merak edilenleri bu eserde bulmak mümkün. 1960’lı yıllardan günümüze kadar onun hakkında yazılan bütün yazıları bir araya getirdik. Yaklaşık 150 civarında yazar, şair, sanatçı ve siyasetçinin düşüncelerini bu kitapta derledik. Çok hacimli ve dolu dolu bir kitap oldu. Tarihi arşiv niteliğinde, Abdurrahim Karakoç’u tanımak adına yegane kaynak kitap olacak.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 Abdurrahim Karakoç Kitabını, Seçkin kitabevlerinden, NT Mağazaları veya Nar Yayınları’ndan (0212 512 37 69, www.naryayinlari.com ) temin edilebilir.



 


Abdurrahim Karakoç Anısına Kitap Çıkıyor Haberimiz için TIKLAYIN






Editör: TE Bilişim