Niğde'nin Bor İlçesine bağlı Kemerhisar Beldesinde 15. Uluslararası Tyana Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi. 

Festival, tarihi su kemerlerinden Atatürk Kültür Parkına kortej eşliğinde festival yürüyüşü ile başladı. Festivale Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, MHP İl Başkanı Ali Güngör, belde belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Hoy-tur Halk Dansları topluğu ve halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, hedeflerinin geleceği gelişmiş, ekolojik ve bölgeye yön veren antik Tyana kentini yeniden inşa etmek olduğunu söyledi.

Kirazcı: “Birlikte Kemerhisar’ı inşa etme sürecine 6 yıl önce başladık. Aşağısı yukarısı kalkacak Kemerhisar bir bütün olacak, artık kimse Kemer hisarlıyım dışında bir kimlik ile tanımlamayacak dedik ve yaptık. Bu festivalin organizasyonun da başından sonuna 15 yıldır usanmadan yılmadan bizlere destek olan bu festivali günümüze taşıyan tyana kültür vakfına teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük işler, büyük hedefler gerçekleştiriyoruz. Beklentiler büyük il belediyesi gibi çalışıyoruz. Çünkü biz niceliksel bir belediye değil niteliksel bir belediyeyiz. Bizim dedikodu kıskançlık hastalığına çalışarak üreterek, değiştirerek gösteriyoruz. Sesi gür çıkan azınlıklar artık Kemerhisar’da itibar görmüyorlar. Hayatımızı baltalamak isteyenleri bugün sayıları azaldıkça sustuklarını görmeye başlıyoruz. Bu demek oluyor ki ayrışmalar bitiyor Kemerhisar bütünleşiyor, Kemerhisar tek bir Kemerhisar oluyor. Hedefimiz büyük geleceği gelişmiş ekolojik ve bölgeye yön veren antik Tyana kentini yeniden inşa edeceğiz. Elini taşın altına koymaya değil, tüm taşları kaldırarak 7’den 70’e Kemerhasır’ın asil duruşunu sergileyerek, bütünleşerek çalışacağız” dedi.
Bor Kaymakamı Abdullah Küçük: “15.’ncisini idrak ettiğimiz Tyana Kültür ve Turizm Festivalinin heyecanın yaşıyoruz ama çok buruk bir festival. Gerçekten ülkemiz zor günlerden geçiyor. Türk milleti zor bir sınavdan geçiyor. Bunun neticesinde birlik beraberliğin kardeşliğin dostluk ve barışın kazanacağından adım gibi eminim. Türk milletinin tarihinde ciddi sınavlar verildi. Biz İstiklal savaşı yaşamışız, bir Çanakkale savaşları yaşamışız. Bunlar ne ki Allah'ın izniyle Türk milleti bunu çok kolaylıkla aşacaktır. Sağ duyu hakim olacaktır. Ben bu festivale düzenleyen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.


15. Uluslararası Tyana Kültür Ve Turizm Festivaline buruk bir şekilde iştirak ettiğini ifade eden MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram ise: “Bu tür festivaller birlik duygusunun gelişmesi, kardeşlik duygusunun gelişmesi ile birlikte değişik bir anlamı oldu. Türk milletinin birliğini dirliğini hasımlarımıza ve düşmanlara bunu net olarak anlata bilmek için bir önemli özelliği de var. Milli hassasiyeti olan ve fevkalede yüreğimiz yandığı böylesi bir günde düşmanlarımızı.... bizim değil, Türk milletinin düşmanlarını  mutlu etmemek için bu festivale katıldık” dedi.

Konuşmaların ardından festivale katkı sağlayan kişilere plaket verildi.

2 Ağustosa kadar devam edecek festivalde ilk gün  Onur Akın konser verdi. Yağmur altında gerçekleşen ilk gün konserinin ardından 2. gün Grup Kapris ve   Moğollar konser verdi. Festivalin 3. günü olan Pazar günü ise  Volkan Konak’ın konseriyle son bulacak.


Editör: TE Bilişim