Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Doç. Dr. Nurettin Acır ve Türk Ocakları Niğde Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ni (NGC) ziyaret etti.

 

Cemiyet binasında gerçekleştirilen ziyarette, NGC Başkanı Ali Osman Sayın, NGC Başkan Vekili Süleyman Tuzcu ve NGC üyeleri konuklarını ağırlarken, Başkan Acır, Türk Ocakları’nın 100. kuruluş yıldönümünde en önemli faaliyetlerinden birinin Balkan Harbi’nin 100. yılını gündeme taşımak olduğunu belirtti. Ziyaret Esnasında NGC Başkan Vekili Süleyman Tuzcu sürpriz bir hediye sundu. NGC Başkan Vekili Süleyman Tuzcu, 7 yıl önce Türk Ocakları Niğde Şubesi tarafından Niğde’ye konferans için gelen Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Niğde Televizyonu’nda yayınlanan ve Program Sunuculuğunu Süleyman Tuzcu’nun yaptığı “11 Eylül Sonrası Dünya ve Türkiye” konulu Program CD’sini takdim etti. Başkan Acır, bu anlamlı süprize teşekkür etti ve NGC Başkanı Ali Osman Sayın’a Genel Merkez yayınlarından Türk Yurdu Dergisinin son sayılarını içeren cildini sundu.

 

Türk Ocakları Niğde Şubesi, NGC’yi ziyaret etti. NGC’nin 23. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Doç. Dr. Nurettin Acır, oluşturulan yeni yönetime de başarılar diledi.

Türk Ocakları’nın kamuoyunu aydınlatan önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden NGC Başkanı Ali Osman Sayın,  Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin kurucuları arasında yer aldığını,  bir dönem yönetiminde de görev yaptığını belirtti. 

Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin önemli bir görevi verimli ve Niğde kamuoyunu aydınlatan bir şekilde yürütmesinden dolayı Türk Ocakları çalışmalarına paylaşımlarından dolayı teşekkür eden NGC Başkanı Sayın, “Gönlümüz her zaman sizden yana, her an desteği hazırız. Duygularımızın sizinle aynı olduğunu bilmenizi isteriz. Milli birlik ve beraberlik konusunda aynı amaçlara hizmet ediyoruz” dedi. 

100. YIL BİR İVME YILI OLACAK

 

Yerel basının toplumu aydınlatma, hadiselerden haberdar etme ve topluma yön verme anlamında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Acır, “Bu anlamda NGC’ nin köklü bir kuruluş olduğunu, eski bir tarihi olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

 

Türk Ocakları’nın da köklü bir kuruluş olması münasebetiyle pek çok kesim tarafından tanındığını söyleyen Başkan Acır, “ 100. kuruluş yıldönümümüzle birlikte sadece Niğde’de değil şu anda 78 Şubeyle beraber Genel Merkez İdare Heyeti’nin de geride bıraktığımız son 2 yıl içerisinde gerçekleştirdiği yoğun çalışmalarıyla 100. yıl bir ivme yılı olacak” dedi.

100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlamanın çok az kuruluşa nasip olduğunu  söyleyen Acır, “Fikir cemiyeti anlamında kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü kutlayan sadece Türk Ocakları’dır. Niğde’de Niğdelilerle birlikte, Niğde’yi kültürel, tarihi gibi bütün hadiselerde aydınlatmak amacıyla çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.         

 

           TÜRK OCAKLARI  SİYASET ÜSTÜ 

Birlik ve beraberlik içerisinde, milli değerleri ön planda tutarak, kimseyi ötekileştirmeden, Türk Ocakları’nın siyaset üstü kalmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Acır, “ Elbette siyaseti mekruh görmüyoruz. Siyaset çok önemli bir hizmet aracı ve demokrasinin birinci unsuru ama biz özelikle faaliyetlerimizde doğrularıyla herkese hitap ederek bunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Türk Ocakları’nın bu yıl en önemli faaliyetlerinden birinin Balkan harbinin 100. yılını gündeme taşımak olduğunu söyleyen Başkan Acır, “ Balkan harbinin 100. yılı çok önemli çünkü Balkan harbi Osmanlının bitişi ve hemen sonrasında da Türk Ocakları’nın  kuruluş felsefesiyle paralel olarak yeni bir cumhuriyetin doğuşu görülüyor” diye konuştu.

 

BALKAN HARBİNİN 100. YILI ÖNEMLİ

 

 Balkan harbinde öldürülen binlerce insanın hiç konuşulmadığını söyleyen Başkan Acır, “ Türk Ocağı 100. yılında bütün şubeleri ve Genel Merkezi ile birlikte bu konuda çok hassas. Biz asla geçmiş yaraları kaşıyarak birbirimize düşman olalım demiyoruz. Tarihle belki yüzleşmek gerekiyor ancak hesaplaşmak gerekmiyor. Biz bunları söylerken geriye dönüp şunlarla dövüşelim demiyoruz. Balkan harbinin 100. yılını ciddi bir çalıştay şeklinde ekim ayında Niğde’de gerçekleştirmek istiyoruz ” dedi.

 





Editör: TE Bilişim