Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan Niğde’de iş insanları buluştu, Gürcan toplantıda “Muhalefet kriz yaşanıyor dese de hiçbir zaman kriz yaşanmadı” cümlelerini kurarken dışarda ise bir vatandaş hükümeti protesto etti.

Niğde’ye gelen Hazine ve Bakan Yardımcısı Gürcan ilk olarak Niğde Valisi Mustafa Koç’u ziyaret eti. Ziyaretin ardından Bakan Yardımcısı Gürcan, Grand Otelde düzenlenen Niğde İş Dünyası Buluşması” programında Niğdeli iş insanlarına ekonomik sunum yaptı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye'deki ekonomik büyümenin hızla devam ettiğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin son 9 çeyrektir aralıksız büyümeye devam ettiğini belirten Gürcan, Türkiye'nin hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "G-20 ülkeleri içinde ilk üç sıradayız ve bu da bizim en büyük avantajımız. Ülkemizdeki ekonomik büyüme hızla devam ediyor. Niğde'de kurulan organize sanayi bölgelerinde şu anda yer bulmanın imkanı yok. Türkiye'de daha önceki yıllardaki krizlerde hep gördük, fabrikalar kapanıyordu, işten çıkarmalar artıyordu ancak bu sene bizde her ne kadar muhalefet hep 'kriz yaşanıyor' dese de Türkiye sanayisinde hiçbir zaman bir kriz yaşanmadı. Yatırım ortamını iyileştirdik, yatırımların devam etmesini sağladık. 9 aydır yatırımlarımız ciddi olarak arttı. Bundan sonraki süreçte de yatırımlarımızı artıracağız." Son zamanlarda muhalefetin "iş yerleri kapanıyor" şeklinde eleştirileri olduğuna değinen Gürcan, yeni kurulan ve açılan şirket sayısının yüzde 24,9 artış gösterdiğini geçen yıl açılan 90 bin 918 şirket sayısının bu yıl 113 bin 577'e çıktığını ifade etti.

Bakan otelde Niğdeli iş insanlarına kriz olmadığından bahsederken, aynı anda dışarda ise bir vatandaş hükümeti ve içinde bulunduğu durumu bağırarak protesto etti.  Vatandaşın yüksek sesle bağırarak yaptığı konuşmasına çevrede bulunan polisler müdahale etti. Kimliği öğrenilemeyen vatandaş polis otosuna bindirilerek karakola götürüldü.

Ak Parti İl Teşkilatını da ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Niğde’de esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Bakan Yardımcısına Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ve Yavuz Ergun, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Ömer Kılıç ve diğer partililer de eşlik etti.

Gürcan'ın bir esnaf ziyaretinde yaşanan diyalog dikkat çekti.  “Nasılsınız iyi misiniz işleriniz nasıl” diye sorduğu esnaf, "Kiraları artırmasalar yüzde 100 de yapmasalar iyi olacağız, bugün kiramız arttı moralimiz düşük" karşılığını verdi. Bakan Yardımcısı Gürcan ise "İnşallah mülk sahibi olun. Bak ben size öyle dua edeyim kiralar düşük olsun diye değil inşallah mülkünü alırsınız. O da olur Allah yardımcınız olsun” dedi.