BorHaber.net sanal gazetesindeki “Yarın Haberimiz Yoktu Demeyin… Uyarıyoruz!” başlıklı haber ile “Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği yayınlandı. Uygulanacak iller listesi yayınlanmadı, bu fırsat kaçırılmasın diye feryat ediyoruz” anlamında bir yazı yayınlandı.
 
Bu yazınızı dikkatle okudum. Bu destek Niğde için çok önemli, çünkü kalkınma konusunda görevli Devlet eski Bakanı Sayın Salih YILDIRIM’a bağlı Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü tarafından Haziran 1998 yılında hazırlanan “Niğde İli Uygun Yatırım Alanları Araştırmaları Belgesi” içinde önerilen yatırımlardan 10 adedi Tarım ve Hayvancılık sektörlerine aittir. Bunlardan birisi ET BESİCİLİĞİ diğeri ise DAMIZLIK SÜT İNEKÇİLİĞİ konusudur.
 
Devletin kalkınma konularında görevli ve sorumlu tuttuğu bu bakanlık ve bankanın, devletin ve idarenin devamlılığı kuralı gözönüne alınarak, bu destekten yararlanacak olan iller arasına Niğde’yi koymasını beklemek Niğde üreticisinin doğal hakkıdır.
 
Bu büyük fırsatın kaçırılmaması için gayret gösterecek değerli hemşehrilerim, bu raporun bulunduğu araştırma kitabını Türkiye Kalkınma Bankası veya Niğde Valiliği’nden (Planlama İl Md.) bulabilirler ve yararlanabilirler.
 
İnşallah bu destekten üreticimiz ve dolayısıyla ilimiz yararlanır.
 
Bu vesile ile başarılar ve esenlikler dilerim.