YAZSANBİR üyelerinin ve Defterk.com yazarlarının eserleri birbiri ardına yayımlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Murat Soyak’ın “Acı Ceviz” adlı kitabının ardından YAZSANBİR üyesi Kibar Ayaydın’ın “Zaman Sarmaşığı” adlı kitabı Nüve Yayınları, Romantikkitap serisinden çıktı.
 
Kibar Ayaydın’ın “Okumanın Kanatlarında” ve “Edebiyat Yazıları” isimli eserlerinden sonra üçüncü kitabı “Zaman Sarmaşığı” deneme, inceleme türündeki yazılardan oluşuyor.
 
İki bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde edebiyat, hayat, kültür, sanat üzerine deneme türündeki yazılar yer alırken; ikinci bölümde ise kitaplar üzerine tenkid, inceleme ve değerlendirmelere yer veriliyor.
 
Zaman Sarmaşığı’nın üçüncü kitabı olduğunu belirten Yazar Kibar Ayaydın, kitabı hakkında şu tanımlamada bulunuyor: “Zaman Sarmaşığı, kitapların ikliminde dolaşan bir kalemin, bazen anıya bazen de sohbete kaçan yazılarını içeren bir deneme kitabıdır. Okumak ve yazmak fikir hayatının devamlılığını sağlayan temel unsurlardır. Kitapta kaleme alınan yazılar ‘şuurlu bir dikkatin’ neticesinde vücut bulmuş şimdi ve geleceğe dair söylemleri olan bir zihnin, düşünce temrinlerini içerir.”
 
Kibar Ayaydın kimdir?
 
Kibar Ayaydın, 1969 yılında Samsun’da doğdu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra, öğretmenlik mesleğine başladı.
 
Yazı hayatına, Zaman gazetesinin kültür sayfasında yayımlanan yazılarıyla girdi. Türk Edebiyatı, Hece, Yedi İklim, Dergâh, Ayraç, Değirmen, Ay Vakti, Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim, Temrin, Erciyes, Yağmur, Dört Mevsim Niğde, Berceste, Mavi Yeşil ve Sızıntı gibi dergilerde yazıları yayımlanan yazar; Hamle, Niğde Haber gibi yerel gazetelerde de yazılar kaleme aldı. Niğde’de yayımlanan “Akpınar” isimli kültür sanat edebiyat dergisinin de bir süre yayın yönetmenliğini yaptı.
 
Kibar Ayaydın, Bursa Osmangazi Belediyesi’nin Ahmet Hamdi Tanpınar’ın adına yaptığı 2006 yılı araştırma–inceleme yarışmasında “Ahmet Hamdi Tanpınar’da ‘Devam Ederek Değişmek, Değişerek Devam Etmek’ Kavramlarının Millî Tarih Açısından Analizi” adlı yazısıyla mansiyon kazanmıştır.
 
Niğdeli şair ve yazarların kurduğu Defterk.com sitesinde yazıları yayımlanan Ayaydın, Sanatalemi.net sitesinin yaptığı edebî tenkit yarışmasında üçüncülük elde etmiştir. “Samimi Dualar” isimli hikâyesi senaryolaştırılarak televizyona uyarlanmış ve “Sırlar Dünyası” adıyla STV’de yayımlanmıştır. 
 
Türkiye Yazarlar Birliği ve YAZSANBİR üyesi olan yazar, evli ve üç çocuk babası olup; hâlen Niğde Fatih Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmaktadır. 





Editör: TE Bilişim