Niğde merkez İlhanlı Mahallesi Aydınlık Caddesi üzerinde 25 Haziran gecesi saat 03.00 sıralarında çıkan yangında zarar gören 4 daire ve 1 iş yerinde yaralar sarılmaya başlandı.

Gece saatlerinde çıkan yangın sonrası kullanılmaz hale gelen 5 katlı apartman sakinleri ve iş yeri sahibi dükkan ve apartmanda tadilat başladı. Yangında zarar gören apartmanın dış cephesi camlar ve kapılar ve iş yerinde tadilat başladı. Yangında 4 dairenin oturma odaları ve mutfaklarındaki eşyalar yanarken apartmanın altındaki iş yeri ise kullanılmaz hale gelmişti.

Olay,  İlhanlı Mahallesi Aydınlık Caddesi'nde 5 katlı binanın zemin katındaki hırdavat ve kırtasiye dükkanında saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Apartman sakinleri, binayı tahliye edip, durumu itfaiyeye bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede yayılarak üst katlara da sıçradı. Kısa sürede adrese ulaşan ekipler, çok sayıda araçla alevlere müdahale etti. Yangın sırasında küçük çaplı patlamaların da yaşandığı görüldü. Ekiplerin yaklaşık bir saatlik çabayla yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangında hamile bir kadının tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı belirtildi. İş yeri ile üstteki 4 dairenin zarar gördüğü yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
 
Editör: TE Bilişim