DÜN...

Van'ın Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında dünden beri devam eden çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

8 ASKER ŞEHİT OLDU

Bölgedeki çatışmalar  devam ederken 8 askerin şehit olduğu bilgisi geldi.

MARDİN'DE DE 2 ASKER 1 KORUCU ŞEHİT OLDU

Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehitlerin sayısı 3'e yükseldi.

Geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy ile Midyat Devlet Hastanesi'nde tedavi gören uzman çavuşun ardından, 1 er de doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu. 1 uzman çavuş, 1 er ve 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan 1asker, 2 korucu ve sivil kadının tedavileri sürüyor.

6 YARALI

2 asker, 2 korucu ve sivil bir kadın yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Çok sayıda asker sevkiyatının yapıldığı bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

BUGÜN...


 

Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonlar devam ediyor.

Operasyonlarla terör örgütüne ağır darbeler vurulurken bölgeden acı haberler art arda geldi. Sabah saatlerinde Çukurca'da devam eden operasyonlarda 3 asker şehit olmuştu. Bir acıhaber de Şemdinli'den geldi. Şemdinli'de PKK'lılarla girilen çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

ÇUKURCA'DA 3 ŞEHİT

Operasyon kapsamında bu sabah çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu öğrenildi. Çatışmada 3'ü ağır olmak üzere 20 askerin de yaralandığı belirtildi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Helikopterlerle Fatih Kışlası'na getirilen yaralı askerler, burada bekleyen ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine sevk edildi.

Bölgede çatışmaların devam ettiği bildirildi.

ŞEMDİNLİ'DE 5 ASKER ŞEHİT

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi’nde yol güvenliğini sağlayan askerlerle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit odu. 6 asker yaralandı.

Teröristlerin yakalanarak etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam ediliyor..

****

PKK'NIN HAMİSİ ALMANYA'DAN SESLENDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya’nın Süddeutsche Gazetesi’ne mülakat verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIMLAMIYORUZ"

Demirtaş, terör örgütü PKK ile ilgili yaptığı açıklamada, “PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK şiddetini kabul etmiyoruz. Ayrıca kesinlikle PKK’nın siyasi kolu değiliz ama PKK’yı devletin ya da hükümetin tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda da değiliz.

"ULUSLARARASI ARABULUCU OLMALI"

Kürt halkı 100 yıldır devlet terörü altında yaşıyor. PKK, bu devlet terörüne tepki olarak ortaya çıkmış bir şiddet örgütüdür. Taraflar arasında güven kalmadı. Uluslararası arabulucu olmalı. BM, AB veya tek bir ülke olabilir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim